Jeg husker selv da vi fikk fargefjernsyn inn i stua på 70-tallet. Vi satt i over en time og studerte de fantastiske fargene på prøvebildet. Først senere på kvelden kunne en ha håp om å se et helt program i farger. Dette var et beundringsverdig framskritt, en helt ny verden hadde åpnet seg der inn i kassa.

Det er ikke så veldig mange åra siden det norske tv-tilbudet ble utvidet. Det var først i 1985 at det i det hele tatt ble lov i Norge å ha privat satellittmottaker. Det skulle gå ytterligere fem år før andre norske fjernsynskanaler som TV2, TVNorge og TV3 kom på plass. I dag står det ikke på tilbudet av tv-kanaler. I tillegg har vi radio, Internett, mobiltelefoner og alskens andre elektroniske duppeditter til å bringe oss det vi måtte ønske av informasjon og underholdning. Verden kan følges kontinuerlig fra godstolen heime - eller på skole, jobb, i bilen, i hagen, på hytta og så videre.

At skjermer, enten det nå er tv, mobiltelefon eller pc, opptar mye av vår tid er det ingen tvil om. Til tider synes jeg det er greit å holde seg unna dem, når det er rom for det. Det er mange som meg som har skjermene som en vesentlig del av jobben. At man da skal bruke all fritid foran en pc- eller tv-skjerm, virker passiviserende. Slik sett er det greit med en paraboltuner eller kabel-tv-dekoder som har opptaksfunksjon. Det er faktisk av nyvinningene som har bidratt til å begrense antall timer som i alle fall jeg tilbringer i tv-stolen.