Vinneren ble Christer Hansen fra Nannestad med bildet ”Malins latterkrampe”.

Teknologien Smile Shutter™ er nylig blitt tilgjengelig i flere av Sony Ericssons mobiltelefoner, blant annet C510, C901, C903 og C905. Smile Shutter™-teknologien gjenkjenner smil og tar automatisk bilder i samme øyeblikk som fotoobjektet ler. Dette ønsket selskapet å markere ved å arrangere en stor global mobilfotokonkurranse.

Smile Hunt er en global fotokonkurranse. I Norge har Sony Ericsson også i samarbeid med Klikk.no arrangert en delkonkurranse og kåret de beste norske bildene i Smile Hunt-konkurransen. Fagjuryen bestod av redaktør Hallvard Lunde i Hjemme-PC, fotograf Egil Nordlien i Hjemmet Mortensen og markedssjef Anniken Amdam i Sony Ericsson.

Christer Hansens blinkskudd av datteren premieres med en Sony Ericsson C905 Cyber-shot™ med blant annet 8,1 megapiksler, autofokus og Smile Shutter-teknologi, samt en kameratelefonpakke bestående av stativ, bæreveske og telefonbeskyttelse. De tre andre finalistene mottar hver sin Sony Ericsson C903 Cyber-shot™ med blant annet 5-megapiksel kamera, xenon-blits og Smile Shutter-teknologi.

Global vinner kåres i oktober

Den internasjonale konkurransen pågår til 4. oktober. En jury bestående av internasjonale fotografer samarbeider om å kåre verdens beste smilebilde. Vinneren premieres med en drømmereise verdt 50.000 kroner. Man kan fortsatt være med i den internasjonale konkurransen ved å laste opp smilebilder på www.sonyericsson.com/smileshutter.