Dette er blant sommerarrangementene som har eksistert lengst i Fosen. Jeg har selv vokst opp med Ørlandsdagene som fast post på årsprogrammet siste helg før skolestart. Da var det Gryta som var stedet. Der var det radiobilder, tivoli, salgsboder, konserter, underholdning og ”rølpefester” som trakk store som små. ”Rølpefestene” var vel å merke forbeholdt de over konfirmasjonsalder.

Ørlandsdagene har vandret en lang vei fram til dagens utgave. En må helt tilbake til 1967 for å finne nummer én i rekken. Det var en trio i daværende Brekstad Ballklubb som unnfanget ideen: Bjørn Vandvik, Olav Solbakk og Tore Figenschou. Arrangementet gikk av stabelen på sankthansaften. Det hele var lagt til Vestråt. Søstrene Bakken, The Mischiet Crows, The Flintstones og The Bingo Boys sto blant annet for underholdningen.

Siden har store navn, både lokale, nasjonale og internasjonale, vært på scenen under disse årvisse dagene. Dagene har hatt sine oppturer og nedturer både værmessig, økonomisk og publikumsmessig sett. At de har hatt evnen til å utvikle seg videre er det som mest trolig har gjort at de fortsatt lever videre år etter år.