- Det er jo keeper som har vært problemet vårt. Vi har ikke hatt keeper på trening i vinter, og Mats ble hentet inn tidligere denne uka. Det var jo ikke noen dårlig straffe han reddet, påpeker Leksviks assistenttrener Torbjørn Humstad etter kampslutt.

Nyopprykkede Leksvik tok imot Byneset i sitt comeback i 5. divisjon i Trøa torsdag kveld.

Praktmål

Det var nivåforskjell på lagene i 1. omgang. Leksvik har flere spillere med god teknikk og evne til å dra av en mann eller to. Før pause var det Leksvik som prøvde å spille fotball, mens Byneset stor sett sleivet ballen unna.

Leksværingene var imidlertid upresise på den siste tredjedelen, og hjemmelaget skapte få store sjanser. Noen minutter før pause fikk imidlertid Martin Giskås Sætre ballen på 20 meter. Han klinket til, fikk kjempetreff og traff nettmaskene bak Bynesets sisteskanse. Da ble det jubel på kunstgresset i Trøa. Bortelagets keeper og forsvarsspiller oppsummerte Bynesets 1. omgang ganske så treffsikkert i en samtale like før pause:

- Vi har ikke noe midtbane å spille på, sa forsvarsspilleren.

- Da må du slå langt da, kvitterte keeperen.

Lerstadgrind scoret

Etter pause lå Leksvik mer og forsvarte seg.

- Vi forsøkte å ta kontringene. Foruten straffen, skapte de nærmest ingenting. De hadde en heading og et skudd i nettveggen, oppsummerer Leksviks spillende hovedtrener Christian Gangstad.

Like før slutt punkterte Thomas Lerstadgrind kampen med 2-0 for Leksvik.

- Raske spillere

- En helt grei kamp fra vår side, sier en nøktern Torbjørn Humstad.

- Problemet er at vi aldri er samlet alle sammen. Vi har fire-fem spillere i byen. Sett ut ifra det så er ikke dette så verst. Det er mange gode fotballspillere i troppen. Vi blir heller ikke så mye dårligere når vi er nødt til å bytte ut noen i dag. Totalt sett er dette en grei åpning, mener assistenttreneren.

Han ser positivt på resten av sesongen.

- Det er mye fart i laget med flere raske og unge spillere.

- Hva er ambisjonene for sesongen?

- Det vet jeg ikke om jeg skal begi meg ut på. Å berge plassen må jo være et mål. Så tror jeg ikke vi skal gå rundt å tro at vi skal rykke opp. Vi må klore oss fast og vinne fotballkamper, sier Humstad.

Trener Gangstad beskriver åpningskampen som «knallbra».

- Vi var ubeseiret hjemme i hele fjor. Det må vi prøve å fortsette med, påpeker han.

Les mer: Sjekk ambisjonene til Fosen-lagene.