Rissa-spilleren blødde bokstavelig talt for drakta i lokaloppgjøret hjemme mot Ørland på kunstgresset på Åsly i Rissa. Til tross for innsatsen, fikk Rissa det tøffere og tøffere utover i kampen og Ørland vant til slutt fullt fortjent 1-5.

- Det smalt bra

Oskar Evjen Seim går av banen. Foto: Alexander Killingberg

Ørlendingene startet klart best. Tommy Schjølberg satte inn 0-1 etter rundt 10 minutter. Ørland styrte alt i noen minutter til, før det jevnet seg mer ut. Tempoet falt og det var lite finspill i den sure vårvinden. Cirka 15 minutter var spilt da Rissas Oskar Evjen Seim fikk en fot i panna av en Ørland-spiller. Med blod i hele ansiktet forlot han banen.

- Er det vondt da, spurte Fosna-Folkets utskremte da Rissa-spilleren gikk forbi på sidelinja.

- Det smalt bra, repliserte Evjen Seim.

- Blod på hendene

Anders Beversmark stiger til værs og får ballen unna. Beversmark var en av Rissas beste med presise pasninger og god fotballforståelse. Foto: Alexander Killingberg

Rissa-spilleren fikk et stort kutt rett over øyet. Etter litt kjapp hjelp på sidelinja, var Evjen Seim klar til dyst igjen.

- Det var en høy ball der. Jeg tenkte vel at det kunne smelle et halvt sekund før. Jeg trødde til, og så smalt det skikkelig. Plutselig så jeg blod på hendene mine.

- Må du sy?

- Jeg vet ikke, sa Evjen Seim før han entret banen igjen.

Keeper på 206

Jørgen Skjærvø Kvitland setter her inn utligningen til 1-1 for Rissa. Foto: Alexander Killingberg

Resten av 1. omgang var jevnspilt. I 2. omgang fikk Rissa en skikkelig pangstart. Litt ut av det blå kom Jørgen Skjærvø Kvitland alene med keeper. Rissa-spilleren fikk god tid og avsluttet vakkert høyt og til høyre for Ørland-keeper Øyvind Børresen.

Ørlands keeper Øyvind Børresen vil nok irritere flere spisser denne sesongen. Det er en fordel å være høy når du er keeper. Foto: Alexander Killingberg

Og apropos Ørlands keeper. Han er relativt ny i klubben og kan vise seg å bli en svært viktig brikke i årets sesong. Børresen er ett av tilskuddene klubben har fått fra flystasjonen.

- Det nytter ikke med de ballene der. Han er jo tre meter høyere enn meg, sa en Rissa-spiller etter et slapt poleinnlegg i 1. omgang.

For Ørlands nye keeper er nemlig 2 meter og 6 centimeter høy. Da skal du hoppe høyt for å slå ham i lufta.

Innbytter tomålsscorer

Kristian Kleppe runder keeper og setter inn 1-3 for Ørland. Kleppe scoret to mål på svært kort tid. Foto: Alexander Killingberg

Rissa fikk ikke være med på leken veldig lenge i 2. omgang. Etter 57 minutters spill fikk innbytter Kristian Kleppe ballen utpå høyresida. Det så ut som et innlegg, men ballen fikk en perfekt bue og dalte ned bak Rissas keeper. Rissa rakk knapt å ta avspark, før Kristian Kleppe nok en gang var på farten. Denne gang alene med keeper. Kleppe tok seg god tid, rundet Rissas burvokter og satte kula trygt i det tomme målet. 1-3 og kampen syntes punktert.

- Klasseforskjell

Ole Christian Rabben setter her inn 1-4 for Ørland. Foto: Alexander Killingberg

For det virket litt som om Rissa ga opp. Ørland ga gass og målsjansene kom på rekke og rad. Ole Christian Rabben la på til 1-4 da han på vakkert vis skrudde ballen over keeper i det lengste hjørnet.

Jim Hage (t.h.) skyter og treffer. 1-5 til Ørland etter 80 minutter. Foto: Alexander Killingberg

Ti minutter før full tid fikk Ørland frispark. Rissas keeper ga retur, og der var Ørland-stopper Jim Hage på plass og satte inn 1-5. Det ble også sluttresultatet. Det er ingen tvil om at Ørland-guttene har stort potensial i årets sesong. Det er vanskelig å se svake punkter på laget. Ørland har også en mengde spillere å ta av da de i år stiller hele tre lag. Ett i 5. divisjon og to i 6. divisjon. Så spørs det om trener Trond Øvergård får ut potensialet i troppen.

- Det ble klasseforskjell på slutten. I 2. omgang fikk vi ballen ned på bakken. Etter pause spiller vi som vi vil spille fotball. Det var jevnt over bra laginnsats, sier Ørland-treneren etter kampen.

- Dårlig kondisjon

Ørland-leiren i pausen. Foto: Alexander Killingberg

Han var imidlertid svært misfornøyd med prestasjonen den siste halvtimen av 1. omgang.

- Vi er litt ujevne. Det er stor forskjell på bunn-nivået i 1. omgang og toppnivået i 2. omgang, påpeker Øvergård.

Rissa-trener Jan Arne Skalmerås mener ikke at det nødvendigvis var så stor nivåforskjell på Rissa og Ørland lørdag.

- Jeg tror vi først og fremst har for dårlig kondisjon. Vi må innse det. Dette kommer ikke av seg selv. Vi må begynne der, så får vi jobbe på fremover for å forbedre oss, sier han.

En stor Rissa-sjanse på stillingen 1-1. Stupheadingen traff stolpen og ut. Foto: Alexander Killingberg

Skalmerås påpeker at spillerstallen til Rissa ikke er så bred som ønskelig.

- Vi er jo nesten aldri samlet hele gjengen. Vi har en skog i byen og, sier han.

Skalmerås mener Rissa hang bra med mot Ørland helt til bortelaget satte inn 1-2 i 2. omgang.

- Da slapp vi inn to skitmål. Så begynner vi å svette litt i hodet, påpeker han.

Ole Christian Rabben (t.h.) spilte en god kamp for Ørland. Foto: Alexander Killingberg

Bjørgan vant

Bjørgan slo Ørland 0-2 i lokaloppgjøret sist helg. Lørdag fulgte roanbyggen opp med 2-0 hjemme mot Kolstads andrelag. David Monkan og Allan Hansen scoret hjemmelagets mål. Bjørgan står dermed med full pott etter to kamper.

På Fosna-Folket.no kan du lese mer om kampen i morgen tidlig.