- Vi må jo teste det nye vannet. Det var kjempeflott, gode padleforhold, forteller Jonny Moen som sammen med medlemmer fra Fosen kajakk-klubb nylig testet padleforholdene ved Rusasetvatnet.

- Overrasket

Han forklarer at selv om det ikke ser så stort ut fra vannkanten, så var det mange fine kanaler å padle gjennom.

- Vi ble veldig overrasket over hvor stort det faktisk var, det så lite ut når vi begynte å padle men vi padlet vel i en tre kvarters tid, og enda var det flere steder vi ikke var. Det vil jo bli enda større, men det var absolutt fullt brukbart for padling, og vi i klubben kommer nok til å benytte oss mye av området, forteller Moen.

Han forteller at det også var et yrende fugleliv ved og i vannet, og ser for seg at Rusasetvatnet vil bli et fint rekreasjonsområde for befolkningen.

- Fint for nybegynnere

- Det passer veldig fint for nybegynnere. En i klubben spøkte med at nå trenger man ikke dra til Venezia for å padle i fine kanaler, vi har jo Rusasetvatnet. Det er ikke bare de nye turstiene som vil bli brukt, men vatnet også, vi vil i alle fall benytte oss av det. Nå satser vi bare på at det blir vei helt frem, det var litt gjørmete, sier Moen.