Onsdag ettermiddag arrangerer Fosen vind åpen dag slik at lokalbefolkningen kan få oppleve den splitter nye vindparken på nært hold.

Rundtur

- Det begynner å bli fullt på bussen fra Åfjord, men det er fortsatt ledige plasser på bussen fra Roan sentrum og den fra Tostendalen, forklarer kommunikasjonsansvarlig Geir Fuglseth.

Han forteller at bussene totalt har kapasitet til å frakte cirka 140 skuelyste opp til parken onsdag.

- Det blir en guidet tur gjennom vindparken. Vi vil også stoppe for å se nærmere på en av turbinene, opplyser Fuglseth.

71 turbiner montert

Det bygges for tiden fire vindparker på Fosen. Arbeidet med Roan vindpark tok til først i april 2016. I vår startet monteringen av de 71 vindturbinene. Delene ble fraktet landeveien fra den nye kaia på Monstad i Åfjord og nordover til vindparken.

Den 22. juni i år leverte parken for første gang kraft på nettet. I skrivende stund er det ifølge Fosen vind fem turbiner som produserer strøm.

Tidligere i august ble også den siste av de 71 vindturbinene montert. Nå pågår testing av turbinene, og alle skal etter planen levere strøm i løpet av høsten.

Storheia

Storheia vindpark, som blir Norges største med 80 vindturbiner, ble påbegynt høsten 2016. Nå pågår både bygging av veinett på fjellet samt bygging av fundament til vindturbinene.

- Vi er vel sånn 50-60 prosent ferdig med veiene, anslår Fuglseth.

Det bygges totalt 62 kilometer vei til fjells i Storheia vindpark. Alle de 80 turbinene monteres neste år, og montasjene tar til i april eller mai.

- Dere holder skjema?

- Ja, bekrefter Fuglseth.

Etter påske i år startet også arbeidet med de to minste vindparkene på Kvenndalsfjellet og Harbakfjellet. Så langt er det arbeidet med adkomstveiene som har fokus. Først i 2020 skal vindturbinene monteres.