De fikk en gjennomgang av arkitekten før det ble gruppesamlinger der de gikk i gjennom hva de kunne tenke seg en endring på.

Innspill

- Vi har jo gjort dette en gang før, men den bygginga ble avlyst, sier nattevakt Jorid Dalen og sikter til planene om at omsorgssenteret skulle bygges som OPS (offentlig/privat samarbeid). En plan som ble avlyst i mai i fjor fordi det ble for dyrt.

LES MER: Omsorgssenteret blir utsatt ett år

Etter kort tid i gruppene blir det blant annet pekt på at det er tegnet inn for få parkeringsplasser. Tegningene ble laget før sammenslåingen av hjemmetjenesten på Stadsbygd og i Vanvikan ble gjort.

De ansatte håper innspillene blir hørt. Fra v. Jorid Dalen, Hanne Halvei og sivilarkitekt Målfrid Reme fra Link Arkitektur. Foto: Sigrun Overland

En annen ting de påpeker er at det er tegnet to dører inn til badet i leilighetene. En fra soverommet og en fra gangen. De ansatte mener det bør holde med dør fra soverommet og inn til badet, slik at plassen i gangen kan utnyttes til noe annet. For eksempel en kommode.

- Det er veldig bra at vi blir invitert til å komme med innspill, så vil det jo vise seg om vi blir hørt, sier sykepleier Hanne Halvei.

De er skjønt enige om at de gleder seg til nybygget står ferdig.

- Vi vet hvordan vi ikke vil ha det. Vi tror dette blir bra. Blant annet blir det mindre belastende for oss. Vi får mer utstyr, blant annet takheis, påpeker de.

I gang

- Nå er vi i gang, og veldig fornøyd, sier Odd Arne Sakseid, leder i hovedutvalget for helse og omsorg.

Fornøyd er også omsorgssjefen.

Helse- og omsorgssjef Hilde Anhanger Karlsen og leder i hovedutvalget for helse og omsorg Odd Arne Sakseid, er svært fornøyd med at man endelig er i gang. Foto: Sigrun Overland

- Dette har jo tatt litt tid, men nå begynner det, sier helse - og omsorgssjef i Indre Fosen, Hilde Karlsen Anhanger.

Prosjektleder Mette Solberg i Prosjektstyring AS sier de i utgangspunktet har valgt et bygg de er veldig fornøyd med.

- Men, nå ser vi på om det er ting vi kan gjøre enda bedre for de som skal bo der, og jobbe der. Det blir alltid noen endringer. Det er nå vi har muligheten til å planlegge detaljene, påpeker hun.

Framdrift

Framdriften videre er at samspillet med ansatte, driftsavdelingen, renholderne og alle andre som er med, skal foregå fram til august. Deretter starter prosjekteringsarbeidet som vil vare fram til desember.

- Forhåpentlig blir det byggestart i begynnelsen av desember. I august starter rivningen av byggene som står på tomta til det nye omsorgssenteret, opplyser Solberg.

Etter planen skal senteret være ferdig bygd i løpet av 1 ½ år, det vil si innflyttingsklart sommeren 2020.

De ansatte var samlet i grupper for å diskutere tegningene og komme med innspill. Foto: Sigrun Overland

Det er Veidekke AS som skal bygge.

- Jeg tror dette blir ei storstue for bygda, og er spent på innspillene fra de ansatte. Alle innspill vil bli med i vurderingen videre. Det er det vi skal jobbe med fram til august, sier Mette Solberg.

LES OGSÅ: Her blir det 40 omsorgsleiligheter