«De siste dagene har det kommet frem flere tilfeller hvor jeg har hentet tekst fra andre og benyttet dem i egne innlegg uten å ha oppgitt kilde. Jeg vil nok engang gi en uforbeholden unnskyldning til alle de jeg har hentet tekst fra og de redaktørene som har trykket dette.», skriver Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) på Facebook fredag ettermiddag.

Ordføreren skriver videre i pressemeldingen at han vil ta konsekvensene av at han har gjort feil og at det har utfordret integriteten hans som ordfører.

«Derfor vil jeg ta konsekvensen av dette og be kommunestyret i Ørland kommune om fritak fra vervet som ordfører og andre folkevalgte verv ved første anledning. Dette mener jeg er riktig både for kommunen som jeg er så glad i, men også for min egen familie og gode kollegaer i partiet», skriver Myrvold.

– Unik mulighet

Myrvold skriver videre at han vil beklage overfor de han har hatt som medforfatter i innlegg han har skrevet som ikke har vært klar over at innleggene kan ha inneholdt tekst han har hentet fra andre.

«Jeg har hatt gleden av å være ordfører i Ørland kommune siden 2015. En rolle som har gitt meg en unik mulighet til å ta del i utviklingen av Norges fremste forsvarskommune», skriver Myrvold i meldingen.

Myrvold skriver videre at å være ordfører har vært et stort privilegium for ham.

«Dette har vært et stort privilegium for meg og jeg vil takke både innbyggerne i Ørland og partiet mitt for at jeg har fått denne muligheten. Jeg har vært i tøffe politiske prosesser tidligere og med rak rygg stått imot personangrep og forsøk på å ramme meg som person. Det som har kommet frem de siste par dagene er som følge av feil jeg har gjort selv og dette har utfordret min integritet som ordfører og menneske. For meg er det et mye viktigere hensyn å ta», skriver Myrvold.

– Tok valget selv

Christian Ingebrigtsen, leder i Trøndelag Høyre, sier til Fosna-Folket at det var Myrvold selv som tok avgjørelsen om å søke fritak fra vervene som ordfører og folkevalgt.

– Tom Myrvold har bestemt seg for å søke fritak. Det er en beslutning han har kommet til selv på bakgrunn av kopierte tekster i leserinnlegg, sier Ingebrigtsen.

Han sier at Trøndelag Høyre har sett alvorlig på saken. Han sier også at partiet tror Myrvold har tatt en klok avgjørelse.

Meddelte han sin beslutning til dere i møtet?

– Jeg ønsker ikke å kommentere detaljert innhold i møtet. Det er Tom Myrvold som har tatt et valg selv, svarer Ingebrigtsen.

Takker Myrvold

Ingebrigtsen sier han og Trøndelag Høyre vil takke Myrvold for det gode og omfangsrike arbeidet Myrvold har lagt ned for Høyre over mange, mange år.

– Vi ønsker å takke Myrvold for den gode og viktige jobben han har gjort, sier Christian Ingebrigtsen.