Det er registrert lite smitte og har vært lite testing i Ørland de første dagene i julen.

Følger nye nasjonale føringer

Arild Risvik, kommunalsjef organisasjon og utvikling, opplyser om at det har kommet nye nasjonale føringer for oppvekst som Ørland kommune følger.

«Alle barnehager, barne- og ungdomsskoler skal driftes på gult nivå også fra nyttår. Videregående og voksenopplæring skal fortsatt driftes på rødt nivå», heter det seg i meldingen som er sendt ut.

Regjeringen har endret reglene for ansatte i skoler og barnehager som blir definert som øvrige nærkontakter. Disse får fra 1. januar 2022 unntak fra karantene i arbeidstiden mot at de tester seg på dag 3 og 7 etter nærkontakt.

Råd

Risvik understreker at det er risiko for økning av covid-19 smitte etter jule- og nyttårshøytiden. Kriseledelsen oppfordrer derfor innbyggerne til å følge disse rådene:

• Hold deg hjemme om du er syk og test deg

• Bruk munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand

• Bruk munnbind ved besøk på legekontorene og i kontakt med øvrige helsetjenester • Reduser antallet nærkontakter • Hjemmekontor brukes når det er mulig

• Dersom du ikke har takket ja til koronavaksine kan du bestille time digitalt eller ta kontakt med vaksinasjonskontoret. Informasjon finner du på kommunens hjemmeside.

Dose 3

Ørland kommune er godt i gang med vaksinering av dose 3. Alle over 45 år og ansatte i oppvekst som kan få dose 3 har fått tilbud. Det opplyse om at kommunen også er i god rute med øvrige over 18 år som kan få dose 3. Det legges ellers til at:

«Kommunens koronatelefon 947 88 545 er åpen kl. 10-15 på hverdager og kl. 12-14 på helg. Koronatelefon kan benyttes ved koronarelaterte spørsmål.

Innmelding av positiv hurtigtest gjøres også på dette telefonnummeret i åpningstiden. Man er pålagt å gå i selvisolasjon dersom man har positiv hurtigtest.»