Filmbussen har i sommer reist rundt i en del kommuner i Trøndelag med instruktører som har lært filminteresserte ungdommer hvordan man lager film. Resultatet av dette ble i helga vist på Steinkjer, og i alt ble 33 forskjellige filmer gjenstand for juryens kritiske blikk.

God skuespiller

12 år gamle Stian Jakobsen var en av i alt ni prisvinnere. Han fikk førsteprisen for beste mannlige skuespillerprestasjon i en film med navnet ”Albert og Gørdis”.

- Jeg tenkte bare på hva jeg skulle si da jeg ble ropt ut som vinner. Jeg kom ikke på noe annet så jeg sa bare tusen takk, forteller Stian som ikke har prøvd seg som skuespiller før. Men film har han laget, og det er ikke noe mindre enn en dokumentar om World Trade Center.

- ”Albert og Gørdis” handler om en gutt som blir mobbet. Han tenker å ta sjølmord ved å drukne seg i en vask på skolen, men så kommer det en jente og redder ham. De to blir gode venner etterpå.

Juryen sa at jeg fikk førsteprisen fordi jeg levde meg inn i rollen som Albert veldig godt, forteller Stian som godt kan tenke seg å drive mer med film.

Pris for beste skrekkfilm

”Haunted Hell House” er navnet på skrekkfilmen som sikret Rissa den andre førsteprisen på Steinkjer. Bak filmen står Ole Andreas Vekve (17), Anderea Føll (13), Julie Småvik (13), Ragnhild Rennan (13) og Camilla Solli Stokkaune (12).

- Filmen handler om tre jenter som kommer til et hus hvor det skjer mye rart. En av jentene blir dratt inn ei dør av et gjenferd som dreper henne, forteller Ole Andreas som har stått bak kamera. Filmen har de spilt inn i et gammelt hus på Dyrendahl.

- Juryen sa at det var bra filming, en ekkel plass vi filmet, at regien var bra og at det var gode skuespillere forteller Ole Andreas. Alle jentene har tidligere vært med og spilt teater på Heimtun, og dersom filmbussen kommer tilbake til Rissa neste år vil de gjerne være med da også.

PRISUTDELING: Stian Jakobsen mottar prisen for beste mannlige skuespillerprestasjon av Filmbuss-instruktørene Sindre Vesterås og Sebastian Torngren Wartin. Foto:Privat
PRISVINNERE: Filmskaperne bak skrekkfilmen ”Haunted Hell House” viser stolt fram førsteprisen. Fra venstre Ole Andreas Vekve, Andrea Føll, Julie Småvik, Ragnhild Rennan og Camilla Solli Stokkaune.
Fra filmen ”Albert og Gørdis”.