Det første «laget» som dukket opp til samling telte åtte stykker. Erfaringsnivået til damene var så ymse, men noen av dem har skutt en del tidligere. Lena Hårstad er konstituert leder i det nystiftede kvinneutvalget til foreninga. Det er mange kvinner på Fosen som interesserer seg for jakt, fiske og friluftsliv.

Interessen

Mange av dem har karer med samme interessen, men noen ganger hender det at damene, akkurat som karene, liker å dyrke hobbyen med «gjengen». Denne kvelden var de imidlertid sammen med instruktør Frank Bertelsen. Han startet sedvanlig med en leksjon med hovedvekt på sikkerhet. Med en del teoretisk ballast og noe tørrtrening var det klart for å hive opp duene, og alle skytterne hadde treff! Hårstad hadde inntrykk av at alle koste seg på samlinga, og flere sa seg interesserte i å komme tilbake neste samling. I løpet av november ønsker damene å samle flest mulig til en infokveld hvor foreningen presenterer utvalgene sine. Her kan de som vil komme med forslag til aktiviteter som kan gjennomføres til neste år.

Allsidig

-Kun fantasien begrenser oss, og vi har masse kunnskap i foreningen som vi kan benytte oss av, sier Hårstad. Og legger til at i tillegg er vi så heldige at vi bor på Fosen. Aktivitetsmulighetne yrer på alle kanter. Tiurleik, kanotur, overnatting på Kjeungskjær fyr, soppkurs, lavotur, kokkekurs, fluefiskekurs, sjøfiske, gåsejakt, rypejakt, småviltjakt, leirdueskyting, isfiske, jakttrening med hund, fotokurs på jakt og mer til er blant tiltakene Hårstad kommer på i farten. All informasjon legges fortløpende ut på Facebook-sida til Ørland/Bjugn jeger- og fiskeforening. Den er åpen for alle interesserte, enten de er betalende medlemmer i foreninga eller ikke.

JEGERLAGET er fra venstre: Kathrine Dahlø, Lena Hårstad, Solrunn Jakobsen Fagerheim, Hanne Rasch, Liz-Merethe Lund, Marie Elise Grebstad, Monika Pettersen og May Slettan