Lederen i Ørland Arbeiderparti, Oddvar Haagensen er kjent med at flere på Ørland ønsker å markere sin støtte. Han har derfor vært i kontakt med kirka ved Ola Garli og Hanne Sørdal og blitt enige om at det etableres et sted på utsiden av kirka, ved kirketrappa, der det vil være mulig å legge ned blomster.

Dette stedet vil bli etablert klokka 11.00 mandag. Samtidig vil kirka være åpen for lystenning. Kirka vil denne dagen ha en utvidet åpning fram til kl 1900.

- Vi har siden fredag ettermiddag opplevd noe som vi ikke trodde var mulig skulle skje I Norge. Et direkte angrep på vårt demokrati ved at regjeringskvartalet ble bombet, og en grusom massakre av unge mennesker på Utøya. Dette er en tragedie så ufattelig at det er vanskelig å sette ord på hendelsen. Det viktigste nå er å vise omsorg til alle som har behov for det, og det kan være mange, sier Haagensen.

Regjeringen har erklært ett minutts stillhet i forbindelse med angrepene på Utøya og Regjeringskvartalet. Statsministeren vil innlede nasjonal stillhet på mandag 25. juli kl. 12.00 i Universitetets aula