Torhild Aarbergsbottens forslag om at formannskapet i Ørland skulle gi forsvardepartementet bedre, og mer tydelig informasjon, ble nedstemt i dagens møte i planutvalget. Høyrepolitikeren er uenig i flertallets fremstilling av saken.

-Vi politikere har et felles ansvar for å gi departementet en prioritert, og begrunnet, liste over de avbøtende tiltakene vi ønsker gjennomført. Dessverre ble forslaget om å gi dette oppdraget til formannskapet nedstemt, sier Aarbergsbotten.

Støyofre viktigst

Hun har ikke registrert noe uvilje i Forsvarsdepartementet og mener det jobbes på spreng for å komme med et tilbud til kommunen. For øvrig er hun uenig i flertallets prioriteringer over hvilke avbøtende tiltak som er viktigst for kommunens innbyggere.

-Jeg synes ikke våtmarksområder og naturscener er viktigst. Høyre mener en løsning på problemet med Hårbergskolen, trafikksikkerhet og støyofrene er de viktigste sakene som må løses, sier Aarbergsbotten.

Arbeiderpartiets Knut Ring påpeker at også posisjonen har Hårberg-skolen, trafikksikkerhet og støyproblematikk som de viktigste elementene i listen over avbøtende tiltak. Forventer nytt møte

Aarbergsbotten skulle egentlig ha et møte med ordfører Grøntvedt og statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartementet denne uken, men dette møtet ble avlyst.

-Jeg forventer at vi får til et nytt møte før 6.juni, sier Torhild Aarbergsbotten.