Det spår metrolog i Storm Geo, Camilla Albertsen.

Det er dermed usikkert om hvor kraftig eller hvor lenge høytrykket vil vedvare.

- Høytrykket vil sannsynligvis treffe over Skandinavia som vi gi pent vær og høye temperaturer, men hvor lenge det vil vare er vanskelig å si, sier hun.

Frem til da må nok fosningene smøre seg med tålmodighet.

Helgaværet

Fosen ligger i et lavtrykksområde som vil påvirke situasjonen værsituasjonen fremover. Denne helga vil bli noe varierende. Lørdag ser foreløpig best ut til å ha de mest lovende prognosene med oppholdsvær og en god del sol. Temperaturene vil ligge på rundt 15 grader. Videre vekslende skydekke, og muligheter for en og annen regnbyge.

Søndag ser det mer grått ut, hvor det kommer et lavtrykk som går nordover til indre områder av Fosen. Det vil bli oppholdsvær på formiddagen, så kommer regnet utover ettermiddag og kvelden.  Nedbøren vil komme mest i indre strøk, og temperaturene vil synk ned til rundt 10-12 grader.

Kaldt

Starten av neste uke ser bra ut hvor lavtrykket fortsetter nordover, og Fosen havner mellom to lavtrykk som vil gi greit vær. Det vil gi oppholdsvær og gløtt med sol og temperaturer opp til 15 grader.

Resten av uka byr derimot på kjølig vær med regnbyger resten av uka. Men metrologen påpeker at dette er bygevær, så opphold med sol er mulig.

- Fosen ligger i en nordavind som betyr kaldt vær med 10-12 grader hver dag. Utover det vil det stort sett komme regnbyger fra onsdag som varer til lørdag. Men det blir ikke helt svart heller, sier Albertsen.

Følg været på Fosna-Folkets værside Vind8.

Følg Vind8 på Facebook her.