Kristine Graneng som nå til høsten stiller som ungdomskandidat til både komunestyret i Bjugn og fylkestinget, har nå en av de beste oppladningene for årets valgkamp. Hun har nemlig kapret en godt ettertraktet sommerjobb som trainee for Senterpartiet.

- Det er utrolig spennende å få komme og jobbe på Stortinget. Det å få et innblikk i hvordan ting fungerer på innsiden er utrolig lærerikt, forteller hun.

Kommunikasjonsarbeid

Det å være trainee består av mange ulike arbeidsoppgaver, og innebærer å måtte ta nye utfordringer på strak arm. Hun har i hovedsak hatt ansvar for mediearbeid og planlegging av ulike arrangementer i forbindelse med valgkampen.

- Man merker utrolig godt at det nærmer seg valgkamp. I dag har jeg jobbet med bilder for valgkampen til Facebook-siden som jeg selv har tatt, og sendt ut valgkampanjer til medlemmene.

Fornøyd mentor

En av hennes mentorer og medierådgiver for senterpartiets stortingsgruppe, Karl Kristian Langeland har så langt bare ros å komme med om innsatsen hennes.

- Kristine er hardtarbeidende, kreativ og en idérik person som vi setter stor pris på å ha med på laget. Hun er en dyktig fotograf og gjør en flott jobb med å profilere partiet i sosiale medier, forteller han.

Egen valgkamp

Nå gjenstår hennes egen valgkamp til høsten, og allerede om to uker returnerer hun til Bjugn for å sette i gang det hun står foran både til kommunestyret og fylkestinget. Og det med betraktelige nye erfaringer i bagasjen.

- Jeg gleder meg veldig til å starte valgkamp i Bjugn! Nå har jeg med meg god læring herifra, og fått en mye bedre evne til å tenke strategisk. Dette blir gøy!