Politiet fikk melding om brannen klokken 06.40. Brannressurser fra Botngård, Lysøysund, Brekstad og Ørland hovedflystasjon rykket ut.

- Det er et hus som står i full fyr. Brannvesenet er på stedet, opplyste vaktleder ved Sør-Trøndelag brann og redningstjeneste klokken 07.05.

- Uskadde

De seks beboerne i huset kom seg ut like før huset ble overtent. En hund er imidlertid savnet etter brannen. Det var en stund fare for spredning til et nærliggende fjøs. Ifølge politiet ble dyrene i fjøset evakuert.

- Vet man med sikkerhet at det ikke var flere mennesker i huset?

- Ja, man har kontroll på alle som var i huset. Ingen personer er skadet, sa politiets operasjonsleder Ole Petter Hollingen fredag morgen.

- Trappa var nedbrent

Jan Steinar Aune-Rædergård er fagleder for brannvesenet på stedet. Han forteller at brannvesenet gjorde et hederlig forsøk på å redde bolighuset, men at det nå er å betegne som totalskadd.

- Huset var overtent da vi kom fram, men vi hadde et lite håp om å berge det. Vi sendte inn røykdykkere, men arbeidsforholdene var svært krevende. De kom seg ikke opp til andre etasje fordi trappen var såpass nedbrent. I tillegg var det svært mye røyk, forteller han.

Brannvesenet forsøkte å slokke brannen i andre etasje fra utsiden, men måtte også gi opp dette.

- Konstruksjonen på huset gjorde dette vanskelig. Vi forsøkte å slå inn veggene med slukkespyd for så å sette på vann, forteller Aune-Rædergård.

Utfordrendre vannforsyning

Brannvesenet hadde også en stund utfordringer knyttet til vannforsyningen.

- I starten måtte vi kjøre tur-retur Fosenhallen for å hente vann. Så fikk vi etter hvert tatt vann fra Brekkvatnet, forteller Aune-Rædergård.

Da Fosna-Folket snakket med ham i 10.00-tiden søndag morgen, hadde brannvesenet for lengst fått kontroll på brannen.

- Nå driver vi med etterslokking, opplyser han.