Politiet meldte om brannen klokken 23.14. Det var et naust nede ved elva Skauga som sto i full fyr. Naustet var bygd sammen med en bolig, som også var i ferd med å ta fyr da brannvesenet ankom.

- Det er full overtenning, opplyste 110-sentralen i Sør-Trøndelag til Fosna-Folket like etter at meldingen kom.

Beboere kom seg ut på egenhånd

Fagleder for brannvesenet på stedet, Bjørn Vangen, var blant de første på brannstedet.

- De to som bodde der, hadde kommet seg ut da vi kom frem. Naustet var overtent, og brannen var i ferd med å spre seg over til bolighuset. Det første vi gjorde var å sende inn røykdykkere. Vi fikk stoppet spredningen, og etter ti-tolv minutter hadde vi kontroll på flammene, sier han.

Kystvakta lå tilfeldigvis utenfor Rissa med en båt sent onsdag kveld. Det var en stund aktuelt for dem å ta seg opp elva til brannstedet i Dørndalen. Dette mest for treningens skyld. Oppdraget ble imidlertid avlyst, visstnok fordi båten ikke kom seg under brua på Langsand.

- Uskadd

Politiførstebetjent Rune Krokdal opplyser at to personer bodde på adressen.

- Det er to personer som bor i huset, de er å betrakte som uskadd. De kom seg ut på egenhånd, sier Krokdal.

Flammene har gått gjennom taket på naustet og spredt seg til til bolighuset.

Siste oppdatering klokka 00.40 fra operasjonsleder Arnt Harald Aaslund hos politiet i Trøndelag, er at brannen er så godt som slukket.

- Naustet har ikke brent helt ned, og brannvesenet vil stå for etterslukking utover natta. Det finnes mulighet for at huset kan bli beboelig igjen, men det hele er noe uvisst på nåværende tidspunkt. Det skal være hentet ut et par propanflasker, og det er mulig at et par katter gikk med i brannen.