Onsdag ble det avholdt en markering i forbindelse med åpningen av bystranda på Brekstad. Stranda er en del av stedsutviklingen på Brekstad, og er etsamarbeidsprosjekt mellom kommunen, næringslivet og de lokale båtklubbene.

Kommer på Reiseradioen

Bystranda blir også ett av NRK-programmet Reiseradioensmålesteder denne sommeren, en idé som Brekstad båtklubb kom opp med.

- I nitiden vil temperatur og vær-rapport bli lagt ut slik atdet kommer med på Reiseradioen, forteller Bernt Jørgen Stranden. Hanrepresenterte Våtmarkssenteret som er en del av Ørland Kultursenter. Det erogså de som vil stå for målingene, og Stranden markerte selv åpninga ved å ta en dukkert.

- Mange velger Brekstad

Reidar Frog i Brekstad Båtklubb forteller at de ønsker å bidratil stedsutvikling, men også skape blest og oppmerksomhet for båt.

-  På gjestebrygga har vifolk som snakker med gjestene og gir info om Brekstad til de som kommer medbåt. Nå i skoleferien har vi også engasjert noen som kommer med ferske aviserog rundstykker direkte til båtene.

Han forteller om en stor økning blant antall besøkende pågjestehavna.

- Vi har hatt en økning fra 130 til 560, og det er vi fornøydmed. Jeg tror folk trives godt når de er her. Det er mange som velger Brekstadsom stoppested på vei opp eller ned langs kysten, i tillegg til andre gjester.

Samarbeid med Sild og seil

Båtklubben er optimistiske med tanke på fremtiden og ser fleremuligheter for utvikling.

- Vi hadde et samarbeid med Sild og seil, det var enkjempesuksess og vi satser på å få til et årlig samarbeid der. Vi hadde ogsåmange besøkende under NATO Tiger Meet, og vi håper på det samme i år, fortellerFrog.