- Vi er veldig stolte over at to av verdens beste fagfolk innen avislayout skal designe nye Fosna-Folket, sier redaktør Alexander Killingberg.

Verdensmestere i 2013

Palmer og Watson har sin base i Edinburgh i Skottland. De to har designet verdensberømte aviser som franske Le Monde og El Pais, danske Politiken og norske aviser som Dagens Næringsliv, Innherred og Hitra-Frøya.

Åtte ganger har radarparet vunnet den prestisjetunge prisen «Worlds best design». Siste gang var i 2013 for arbeidet med danske Politikens nye design.

- Profesjonelt uttrykk

Skottene er nå i gang med å forme Fosna-Folkets nye layout. Avisa kommer ut i ny drakt tirsdag 12. april.

- Papiravisa kommer til å få et langt mer profesjonelt designmessig uttrykk. Det er tross alt to av verdens beste avisdesignere som gjør jobben. Det er fantastisk for en avis på Fosna-Folkets størrelse å få anledning til å benytte slik unik kompetanse i arbeidet med fornyelse av layouten, sier redaktør Killingberg.

Nye spalter

Han er skråsikker på at det nye designet vil bli godt mottatt.

- Helt ærlig mener jeg det er overmodent med fornyelse av layouten til Fosna-Folket. At endringene blir til det bedre, er jeg hundre prosent sikker på. Vi benytter også anledningen til å foreta noen mindre innholdsendringer. Det vil blant annet dukke opp noen nye faste spalter. Jeg ønsker at mannen eller dama i gata i større grad preger avisa. De nye spaltene vil være med på å sørge for nettopp dette, sier Killingberg.