Regjeringa og dens støttepartier har fått flertall for en ny generell adgang til midlertidig ansettelse, uten vilkår, for inntil tolv måneder. Dette vil  føre til mer bruk av midlertidig ansatte og endringene vil ha negative konsekvenser for mange arbeidstakere. Midlertidig ansatte har ofte dårligere lønn og færre rettigheter enn arbeidstakere med fast ansettelse. Økt bruk av slik ansettelse gir også større usikkerhet for den enkelte, og spesielt for unge arbeidstakere som skal inn på boligmarkedet. I et allerede tøft boligmarked vil arbeidstakere med midlertidig ansettelse, ha dårligere kort på hånda når de skal låne penger til bolig, enn de som har fast ansettelse.

Arbeiderpartiet i Leksvik kommune ba kommunestyret ,ved møtet i juni ,om å ikke å benytte seg av den nye praksisen som det åpnes opp for i AML § 14 - 9., og ba videre om at følgende uttalelse skulle oversendes sosial og arbeidsministeren:

”Kommunestyret i Leksvik mener endringene i AML §14-9 vil skape større usikkerhet for arbeidstakere i vår kommune. Fast ansettelse er viktig for alle ansatte, og spesielt for yngre arbeidstakerne som skal inn på boligmarkedet.

* Leksvik kommunestyre ønsker en arbeidsmiljølov som gir trygghet og stabilitet for arbeidstakere og arbeidsgivere. Vi tror ikke at økt bruk av midlertidige ansettelser fører til denne tryggheten og stabiliteten

* Leksvik kommune ønsker som arbeidsgiver, på tross av endringer i AML som trer i kraft 1. juli 2015, at man har fast ansettelse som hovedregel. Vi vil derfor fortsette dagens praksis.

* Våre ansatte er bærebjelken i all tjenesteproduksjon i Leksvik kommune, og vi vil, og må være en seriøs og god arbeidsgiver for våre ansatte, om vi fortsatt skal kunne drive trygg eldreomsorg, gode barnehager, gode skoler og andre kommunale tjenester.”

Arbeiderpartiet fikk ikke flertall for at denne uttalelsen skulle oversendes kommunalministeren, og saken ble sendt til videre behandling i AMA. Dette beklager vi og mener at Leksvik kommune som arbeidsgiver ikke behøver å  utsette de ansatte for de negative endringene i arbeidsmiljøloven åpner opp for.

Dette er en viktig sak for alle ansatte i Leksvik kommune og vi skal fortsette å jobbe mot mer bruk av midlertidige ansatte i neste periode. Derfor: Godt valg!

Leksvik AP og

Fagforbundet i Leksvik