I mars er ledigheten i Sør-Trøndelag på 2,8 prosent, tilsvarende 4 675 personer. Ledigheten i fylket økte med seks prosent, mens økningen for landet var på 10 prosent, opplyser NAV Sør-Trøndelag i en pressemelding.

1,5 prosent i Osen

Arbeidsledighet i Fosen-kommunene i Sør-Trøndelag i prosent av arbeidsstyrken:

Osen: 1,5 prosent.

Roan: 1,6 prosent.

Åfjord: 1,9 prosent.

Ørland: 3,0 prosent.

Rissa: 3,1 prosent.

Bjugn: 3,1 prosent.

Osen kommune har lavest arbeidsledighet på Fosen. I fylket har Rennebu lavest ledighet, men Osen kommer på plassen rett bak.

Se oversikt over alle sørtrønderkommunene øverst i saken.

– Positivt

«Hittil i år har antallet stillinger økt med åtte prosent. Stillingstilgangen viser en nedgang i mars. Dette skyldes færre virkedager på grunn av påsken. Justert for dette har vi en økning i nye stillinger på 11 prosent i mars. Det er særlig innenfor tre yrkesgrupper vi ser flere nye stillinger, det gjelder bygg og anlegg, ingeniør- og ikt-fag samt industri», skriver NAV i nyhetsmeldingen.

– Vi ser svært positivt på at stillingstilgangen er god innenfor de yrkesgruppene som har merket mest til nedgangen i oljesektoren, sier Arve Winsnes, avdelingsdirektør i NAV Sør-Trøndelag, i en uttalelse.

Oljerelaterte yrker

«Ledigheten har økt både innenfor industri og ingeniør- og ikt-fag sammenlignet med fjoråret, men antallet ledige i disse yrkesgruppene har vist en synkende tendens de siste tre månedene», opplyser NAV.

– Vi ser at langtidsledigheten for ingeniørgruppen i oljerelaterte yrker ikke skiller seg vesentlig fra andel langtidsledige for øvrig. Det indikerer at de fleste i denne gruppen får seg ny jobb før det har gått et halvt år, sier Winsnes.