Savnet av et anlegg for motorsport er stort blant medlemmene i Fosen Motorsport Club (FMC). Tross mangel på bane har klubben stor oppslutning blant fosningene, men det blir lenge mellom hver gang de får anledning til å trøkke til på asfalt.

-I Trøndelag har vi to alternativer. Det er Lånke og Frøya. Uansett så blir det 3,5 timers reisetid hver vei, sier leder Ronny Strand Valbekmo i FMC. I praksis betyr det at når medlemmene skal utøve hobbyen, så må de helst regne med minst en overnatting samt betydelige utgifter for å reise til og fra. I tillegg kommer baneleie.

Reiser til Frøya

-Det er synd at vi mangler en bane i Fosen, vi skulle så gjerne hatt noe i nærområdet, sier lederen i FMC.

De siste årene har det vært tatt flere initiativ med tanke på å få til et anlegg i Fosen, men uten at det så langt foreligger konkrete planer. Kommende lørdag, 9. august, har klubben imidlertid leid banen på Frøya av NMK Frøya.

Åpen for alle

-Da blir banen åpen for alle som vil delta, med salg av dagslisenser, forteller Valbekmo. Også motorsportinteresserte som ikke med i FMC ønskes velkommen, og det ventes deltakere fra både Trondheim og Verdal i tillegg til klubbens egne.

-Vi deler dagen i fire økter. Først blir det frikjøring med kvalifisering, deretter breisladd. Så følger beste rundetid før dagen avsluttes med nok ei økt med frikjøring, forklarer FMC-leder Valbekmo.

I tillegg til de som stiller med egen bil, så håper FMC på at en del tilskuere også vil legge kursen til NMK Frøyas bane. Høye turtall og svidd gummi blir det garantert i rikt monn.

-Et pluss for kommunen

Fortsatt vil arbeidet med sikte på et motorsportanlegg i Fosen være klubbens fremste mål. Tidligere har området ved Tjønnstua i Bjugn blitt lansert av ordfører Arnfinn Astad i Bjugn. Dette alternativet mener klubbens medlemmer fortsatt er som søt musikk.

-Vi mener det vil være et pluss for den kommunen som får et slikt anlegg. Gatebiltreffene på Våler og Rudskogen samler tusenvis av deltakere og tilskuere, forklarer Valbekmo.

Ønsker samarbeidspartnere

FMC ser ikke for seg at de alene skal etablere og drifte et slikt anlegg i Fosen. De ønsker derimot et samarbeid med alle gode krefter som kan dra veksler på et slikt anlegg. I fleng nevnes blålysetatene i Fosen, kjøreskole og Forsvaret. I tillegg ser de også for seg at et anlegg kan være godt egnet for både cross- og motorsykler.

Stiller mannsterke

-Etter at FMC ble etablert for fire år siden ser vi at interessen for det vi driver med bare vokser, særlig de to siste årene. Dette skjer selv om det har vært stillstans i arbeidet med et anlegg for motorsport. Om det blir regulert et område til motorsportbane, så skal det ikke skorte på dugandsinnsatsen blant våre medlemmer, avslutter Ronny Strand Valbekmo i FMC.