- Det er intet nytt. Det er rolig i området, og ingen nye kadaver eller ferske observasjoner, opplyser Tore Solli i Indre Fosen kommune.

Grønlia og Krokvatnet

Fylkesmannen i Trøndelag innvilget fredag kveld fellingstillatelse på bjørn i hele Indre Fosen kommune samt deler av Verran og Åfjord kommune. Dette skjedde etter at en sau ble funnet drept ved Grønlia på grensa mellom Verran og Åfjord kommune onsdag. Statens Naturoppsyn regner det som antatt sikkert at denne sauen er tatt av bjørn.

Fredag ble ytterligere to sauer funnet drept ved Krokvatnet lenger vest i Indre Fosen kommune. Disse er bekreftet drept av bjørn.

Fosna-Folket møtte disse jegerne like sør for Krokvatnet lørdag ettermiddag. Ettersom bjørnefellingen er et såpass omstridt tema, ønsker de å være anonyme. De påpeker at de kun utfører et oppdrag på vegne av Fylkesmannen i Trøndelag. Foto: Alexander Killingberg

Bergmyran

Lørdag ble nok en sau funnet drept av bjørn. Dette kadaveret lå bare 100-150 meter unna nærmeste bolig på Bergmyran i Skaugdalen. Statens Naturoppsyn kunne lørdag ikke være sikre på om bjørnen hadde vært på Bergmyran etter at den var på Krokvatnet.

Fosna-Folket dro lørdag til fjells for å dekke bjørnejakta. Se video øverst i artikkelen.

Les mer om saken:

Ola var hjemme da bjørnen drepte sau ved huset.

Nå er bjørnejegerne i felten.

Fylkesmannen har gitt fellingstillatelse på bjørn.

Eksperten: Slik kan bjørnen bevege seg.

Flere mener å ha hørt bjørn på Fosen.