Denne helga går en rekke Åpen gård-arrangement av stabelen over hele landet. På Fosen inviterer Rissa Bondelag til det eneste arrangementet på Fosen.

- Det er vi som står bak, men vi har med oss Nortura, produsentlaget i Tine, Allskog, bygdeungdomslaget, bygdekvinnelaget, museumslaget og ikke minst Hans Henrik og Sissel på Reins Kloster, sier leder i Rissa Bondelag, Petter Harald Kimo.

NM-uttak

Arrangørene byr på en rekke aktiviteter for både store og små.

- Det blir natursti og hopping i høyet. Sondre Flataunet skal demonstrere saueklipping og meierimuset vil være åpent. Bygdeungdomslaget skal ha ulike aktiviteter, og bygdekvinnelaget arrangerer uttak til NM i potetskrelling. Det er bare å melde seg på, og det kan kanskje være lurt å ta med seg det redskapet man selv synes det er best å bruke når man skreller poteter, sier Kimo.

- Fjøset på Rein vil være åpent, og i tillegg kan folk se både høner, påfugl, sauer, geiter og minigris. Hesteridning for barna blir det også, forteller Jørgen Rønning som er Norturas representant i arrangementskomiteen.

En ny type brus

Serveringa pleier å være av det solide slaget når bondelaget arrangerer Åpen gård.

- Bygdekvinnelaget serverer rømmegraut, og John Langmo tilbyr helstekt gris. Og så blir det lansering av en helt ny type brus som Hans Henrik Horneman har utviklet. Det er «Åpen gård-brus». Den selges bare på Åpen gård, så den er eksklusiv, sier Kimo.

Varaordfører Liv Darell (Sp) i Indre Fosen skal stå for den offisielle åpningen av arrangementet på Reins Kloster.

Trøtraktor

I tilfelle himmelens sluser ikke skal greie å holde tett har arrangørene anskaffet telt hvor noen av aktivitetene vil ta plass.

- Parkering blir ved kirka på Rein og ved Skogly. Alle som løser parkeringsbillett blir med i trekningen av en trøtraktor, lover bondelagslederen.