Det er grått, vått og vindfullt gjennom hele pinsen, det er dessverre ganske dårlige meldinger, sier fungerende meteorolog hos Meteorologisk Institutt, Aslaug Skålevik Valved.

Hun forteller at vi i starten av uka vil bli prega av et lavtrykk med front mot Trøndelag, som gir regnbyger og vind, og til og med en liten tordenfare. Denne trenden vil fortsette inn i helga.

– På fredagen ser det ut til at vinden kan gå opp i liten kuling på kysten og i fjellet, og regnbygene vil fortsette. Det blir heller ikke særlig mye varmere, så det vil være sluddbyger og snøbyger i indre og høyere strøk. Snøgrensa vil stige litt utover ettermiddagen, men hvis du skal kjøre over fjell vil vi anbefale vinterdekk fortsatt, forklarer Valved.

Liten storm

Natt til lørdag vil vi få et lite avbrekk, sier meteorologen, før en ny runde med lavtrykk starter på morgenkvisten. Et lavtrykk som passerer Island vil komme inn og skape dårlig vær for fosningene.

– Det ventes frontnedbør, så da vil det regne litt jevnere, samtidig som det vil blåse godt. Dette blir enda verre natt til søndag; lavtrykket slår inn mot land, og noe av den verste vinden vil komme i Trøndelagsområdet. Det er ikke utenkelig at det kan bli liten storm fra sørvest, forklarer hun.

Utover søndagen vil du sannsynligvis føle en stiv kuling i kroppen, og regn fra oven. Meteorologen sier at mandagen blir den beste dagen i pinsehelga, uten at det betyr så veldig mye.

– Det blir litt avtagende vind på mandag, men det vil fortsatt være liten kuling. Det blir også dagen med minst nedbør, men den er ikke helt bra, den heller. Det blir regn og regnbyger gjennom dagen.

– Ingen store lyspunkt

Dermed blir det fort innehelg på mange på Fosen. Og det ser ikke ut som det skal snu med det første, ifølge meteorologen.

– Det er ingen store lyspunkt i langtidsprognosene, så en får bare smøre seg litt med tålmodighet og planlegge for litt dårlig vær fremover. Så får vi håpe det snur etter hvert, avslutter Valved.