Mens hurtigbåtkaia i Vanvikan har fått store skader, sørger også det dårlige været for problemer for hurtigbåten til og fra Brekstad.

Klokken 13.50 melder Torghatten Midt at Rute 805 mellom Brekstad og Trondheim innstilles ut dagen.

– Alternativ transport avgang 14:45 med buss via Lensvik til Valset og videre med ferje til Brekstad. Avgang 16:05 henvises til ferje fra Brekstad 16:30 til Valset og innleid buss via Lensvik til Trondheim. Reisende Brekstad-Hasselvika henvises til taxi fra hurtigbåtterminalen klokken 16:05. Reisende Hasselvika-Trondheim henvises til rutebuss 350 fra Hasselvika klokken 16:27. Reisende Trondheim-Hasselvika henvises til rutebuss 350 fra Trondheim Sentralstasjon avgang 15:25, skriver de i en trafikkmelding.

Varslet innstillinger

Allerede torsdag kveld varslet Torghatten Midt flere innstillinger på ruta fra morgenen av.

Fredag formiddag kom det ytterligere innstillinger. Først på avgangen 10.00 fra Trondheim og 12.15 fra Brekstad, så også på avgangen 13.20 fra Brekstad. Her settes det inn buss for hurtigbåten.

Kontrabeskjed

På ruta som går til og fra Kristiansund, og anløper Brekstad, vil man droppe å kjøre inn til Brekstad som planlagt 14.30, opplyser Torghatten Midt.

– Grunnet værforholdene innstilles anløp Brekstad 14:30. Alternativ transport med innleid buss fra hurtigbåtterminalen på Brekstad, skriver de i en trafikkmelding.

Først skrev Torghatten at det ville være anløp av Hasselvika og Lensvik. Klokken 12.46, la selskapet ut en oppdatering.

– Reisende Brekstad-Hasselvika henvises til innleid buss fra Brekstad, og taxi fra Olsøykrysset til Hasselvika. Meld fra til bussjåfør om du skal til Hasselvika når du går på bussen.