- Dette er en tung sak, og en sak som har preget diskusjonen i lang tid. Resultatet fra hovedutvalget er i tråd med det vi har arbeidet for i lang tid i kommunen. Jeg vil tro at når et så klart flertall gikk for rådmannens innstilling, vil resultatet bli det samme i fylkestinget. Men man skal aldri si aldri før vedtaket er gjort, sier Saghaug.

Må finne løsninger

Saken skal tilbake til fylkestinget i 2020 for godkjenning av endelig kostnadsramme, og tiden fram til det vil Saghaug bruke godt.

- Nå får vi tid på oss til å finne gode løsninger innen de rammene som er satt. Vi må samarbeide med fylkeskommunen om det, sier ordføreren.

- Ikke veldig forbauset

Ivar Rostad er kjent som en sterk forkjemper for å bevare den videregående skolen i Rissa, og han ønsker foreløpig ikke å kommentere vedtaket i hovedutvalget noe særlig.

- Jeg er ikke veldig forbauset over at det ble som det ble i dag. Jeg har ikke tenkt å kommentere saken før den endelige avgjørelsen blir tatt i fylkestinget. Da vil jeg gi en utdypende kommentar, sier han.

Mye er satt på vent

Sigurd Saue er kommunestyrerepresentant for Indre Fosen SV, men har for tiden permisjon fra sine politiske verv fram til sommeren.

- Dette er en gledelig nyhet. Valget som er gjort er til det beste for Indre Fosen. Nå ser jeg fram til den endelige avgjørelsen i fylkestinget om fjorten dager. Det skal bli veldig godt å få en avgjørelse. Denne saken har satt mange ting på vent i Vanvikan, blant annet bygging av ny grunnskole, sier Saue.

Mye må på plass

Frøydis Aksnes er samfunnsengasjert vanvikbygg og synes hovedutvalget har gjort et greit vedtak.

- Det er ikke lenge siden forslaget om skole i havna kom, og jeg har ikke noen motforestillinger mot det. Jeg tror det går igjennom i fylkestinget også, siden signalene fra hovedutvalget er så klare. Nå er det mye som må på plass. Hvordan skal bygget være, og hvilke undervisningstilbud skal skolen ha. Og så må vi se på selve havna. Jeg regner med småbåtforeninga har en del synspunkter der, sier Aksnes.

Skyttergravene

Hun medgir at skolesaken er en vanskelig sak.

- Det er argumenter både for og i mot det som er bestemt. Men jeg er av den oppfatning at dersom noe er bestemt så må man ta det derfra og få det beste ut av det. Å gå i skyttergravene fører ikke til noe godt, slår hun fast.