- Jeg blir nesten litt oppgitt.

- Er du overrasket over resultatet?

- Nei, jeg kan ikke si det. Dette er i overenstemmelse med resultatene vi har i enkeltkontroller, sier politibetjent Øystein Braseth i UP når Fosna-Folket ber ham kommentere resultatene.

Narkorus

Det var onsdag, torsdag og fredag forrige uke at UP hadde en rekke kontroller på Fosen. To UP-patruljer fra Trondheim bidro også i en del av kontrollene. Til sammen ble det skrevet hele 77 forenklede forelegg.

73 av dem var for fartsovertredelser, mens de 4 siste gikk på kjøreadferd.

Av de 9 førerkortbeslagene, var det 2 som ble tatt for ruskjøring. Politibetjent Braseth opplyser at det i det ene tilfellet var snakk om narkotikarus, mens den andre mannen trolig var påvirket av tabletter.

Klakkenveien

UP startet sin kontrollmaraton onsdag kveld.

- Vi har fått en del klager fra beboere i Klakkenveien i Bjugn. Det er en del som visstnok bruker denne som snarvei for å komme seg forbi den første lysreguleringen i veiarbeidssonen på fylkesvei 710. Vi dro dit bare for å sjekke forholdene, men det ble til at vi heiv opp laseren. Der ble det 12 forenklede forelegg og 2 førerkortbeslag, opplyser Braseth.

De to som mistet lappen ble målt til henholdsvis 78 og 79 kilometer i timen i 50-sonen.

Kråkmo og Modalen

Torsdag hadde UP kontroll på nyveien over Kråkmo. Da ble det skrevet 27 forenklede forelegg. En mann ble målt til 128 kilometer i timen og mistet lappen.

- Det var høy overtredelsesprosent der.

- Var det mye trafikk?

- Nei, svarer Braseth.

UP hadde også kontroll i 60-sonen i Modalen torsdag. Der ble det skrevet ni forenklede forelegg. I tillegg ble en mann fratatt førerkortet for å ha kjørt i ruset tilstand i Bjugn.

Kråkmo og Vemundstad

Fredag var UP på farten igjen. Også da ble trafikantene kontrollert på nyveien over Kråkmo. UP skrev 23 forenklede forelegg, mens 3 sjåfører mistet lappen på grunn av fartsovertredelser. Den ene av dem hadde for mange prikker i førerkortet. De to andre ble målt til henholdsvis 119 og 124 kilometer i timen i 80-sonen. En mann mistet også lappen for ruskjøring.

UP rakk også en kontroll i Vemundstadbakkene mellom Stadsbygd og Rørvik ferjeleie fredag. Der ble det skrevet to forenklede forelegg for fartsovertredelser. En sjåfør ble målt til 98 kilometer i timen i 60-sonen og mistet dermed lappen.

- Skulle de som ble tatt rekke ferja?

- Det er det de fleste sier når vi spør ja, svarer Braseth.

Les mer: Geir kjørte av vegen uten hjelm i 200 km/t.