Fylkesveg 14 i Roan vil først åpne i neste uke. Det er Statens vegvesen som melder om dette.

Fylkesveg 14 i Roan i Sør-Trøndelag ble sperret av et steinras fredag 14. juni, og dette er den eneste vegen som går til og fra kommunesenteret. Rundt halvparten av Roans 1000 innbyggere er isolert på grunn av raset. Det er 100 meter opp til rasområdet, og vanskelig å komme til.

–Vi tar ingen sjanser når det gjelder sikkerhet, verken forvegarbeidere eller trafikanter. Vi må bruke den tiden som trengs for å arbeidetrygt og få en sikker veg, meldes det om fra Statens vegvesen.

Følgende står blant annet ellers å lese i ei melding somVegvesenet har sendt ut:

"...Vegen kan bli åpnet tidlig neste uke hvis arbeidet går etter planen.

De siste dagene er det utført rensking av fjell og foretatt ingeniørgeologiske undersøkelser.

Torsdag starter bolting og sikring og det vil pågå gjennom helga. Spesialutstyr for denne jobben blir fraktet oppover fra Østlandet.

Deretter skal vegen ryddes. Hvis alt går etter planen og det ikke oppstår uforutsette hendelser, kan vegen åpnes tidlig neste uke.

De første dagene etter åpning vil vegen være stengt i perioder med manuell dirigering, mens det pågår etterarbeid med rensking av fjell.

Vi er setter pris på at Roan har en så tålmodig befolkning, og er imponert over evnen og viljen til å finne kreative løsninger i ei vanskelig tid, sier byggeleder Olav Storsve i Statens vegvesen. "

Ellers har Fosna-Folket også fått inn ei medling om at det blir satt inn ferge på Hongsand i kveld for transport av turister og biler.