På eget initiativ sto Eva Nysæter og Linda Tunc opp i 6-tiden fredag morgen for å lage vafler. Formålet med vaffelstekingen var å selge dem ved Krinsvatn bomstasjon i Rissa kommune. Pengene skal gå til en eventuell rettssak Edna Otterstad (84) skal kjøre mot Fosenvegene AS.– Spreng bomstasjonen i lufta, eller sett den på Kråkmo, sier Linda Tunc.

Linda er fra Trondheim, men bor i dag på Nyjorda i Bjugn kommune. Hun forteller at bomstasjonen har ødelagt svært mye.– Jeg besøker familien min mindre. Før hadde jeg besøk av venner fra Trondheim nesten hver helg, men nå er det kun ved spesielle anledninger, forteller Tunc, som håper å få samlet inn nok penger til rettssaken.Vil ha innkreving i alle kommuneneEdna Otterstad har siden oppstarten av bomstasjonen nektet å betale. Hun mener bommen er bygd på feil sted, og av prinsipp vil hun derfor ikke betale. 84-åringen bor drøye åtte kilometer sørvest for bomstasjonen, i Sørfjorden i Rissa kommune. Hun disponerer to hytter på den andre siden av bommen.– Hadde det vært plassert bomstasjoner i alle Fosen-kommunene hadde jeg gledelig betalt, sier Edna Otterstad.Ønsker å komme til bunnsAdressa.no skriver følgende i en ett år gammel artikkel om Otterstad: «I kommunestyrevedtakene fra høsten 2008 står det at bommen skal plasseres ved «Krinsvatn vegdele», mens det i Stortingsproposisjon 124 S fra 14. juni 2011 heter at den skal ligge sør for krysset mellom fylkesveg 710 og 715. Bomstasjonen ble først påbegynt ved Rødsjø, over en kilometer sør for Krinsvatn, men ble i fjor vår ferdigstilt sør for veidelet ved Krinsvatn».– Jeg vil til bunns i om bomstasjonen er lovlig eller ikke. Jeg ønsker å få på bordet at det er forandret i teksten, sier Otterstad til Fosna-Folket.Vil kjøre saken i retten

Da saken til Otterstad var oppe i forliksrådet tapte hun mot Fosenvegene AS. Så lenge hun ikke blir personlig ruinert, er hun villig til å kjøre saken i tingretten. Derfor er hun nå glad for engasjementet folk viser for å støtte saken hennes.– Jeg synes det er veldig positivt, sier Edna Otterstad, som forteller at hun mer enn gjerne går til retten med hevet hode.Ønsker rettssakKnut Sundet, daglig leder i bompengeselskapet Fosenvegene AS, forteller at han ønsker at saken går til retten.– Vi er interessert i en tingrettsdom. Jeg ønsker en dom slik at vi får satt en endelig strek, sier Knut Sundet.Han mener selskapet har en god sak.– Hva tenker du om at det samles inn penger til en rettssak mot Fosenvegene?

– Det må de selvfølgelig få lov til å gjøre. Det er ytringsfrihet. Jeg synes likevel det er beklagelig at folk ikke tar demokratiske vedtak til etterretning, mener Sundet, som utover det ikke ønsker å kommentere saken.

60.000 kroner

Eva Nysæter forteller at vaffelsalget gikk forrykende, og at man fikk skrevet inn beløp for 5090 kroner.– Pengene skal gis til Edna om det blir rettssak. Totalt har folk sagt seg villig til å betale over 60.000 kroner, sier Nysæter.Hun forteller at det i alt var 15 stykk som kjøpte vafler i dag.– Vi er feigeEndre Stormo fra Sørfjorden i Rissa kommune var en av dem som stoppet for å kjøpe seg vaffel. Han skrev inn et beløp på 200 kroner.– Det står utrolig stor respekt av Edna som tar en for laget, når vi andre er så feige. Nå må vi fortsette å støtte saken Edna har startet på, sier Endre Stormo.Valuta for pengeneHan mener pengene han sa seg villig til å betale for vafla var verdt det.– Om vi vinner saken får jeg virkelig valuta for pengene, sier han.Edna-supporterStormo mener bomstasjonen har ødelagt mye for Fosen, og at Fosenhalvøya nå er delt i to.– Jeg kjører gjennom bomstasjonen nesten hver dag i forbindelse med jobb. Bortsett fra at jeg av og til ser fotballkamper i Åfjord, kjører jeg aldri gjennom bommen, forteller Endre Stormo.

– Jeg er en skikkelig Edna-supporter, legger han til.Les også: – Juksingen går utover alle andre

Side om side med sin verste fiende, Krinsvatn bomstasjon. Fra venstre: Eva Nysæter (Nyjorda), Linda Tunc (Nyjorda), Gunnar Nysæter (Råkvåg), Endre Stormo (Sørfjorden), Jostein Solem (Brekstad) og Arild Engan (Råkvåg). Foto: Magnus Okstad