- Vi ønsker ikke at våre kunder skal oppleve skader på båter eller annen eiendom, og da er det ekstra viktig at man er føre var i stormfulle tider, sier daglig leder Øyvind Henningsen ved Frende Forsikrings salgssenter Fosen i Botngård.

Sjekket småbåten

Fredag var Asbjørn Grimsmo på Uthaug blant de som tok en ekstra sjekk i havna før det som kan bli nok ei stormfull nyttårshelg.

- Du vet, plastbåter er ikke helt tette, sa Grimsmo, som i tillegg til å forsikre seg om at fortøyninger var som de skulle også benyttet anledningen til en sjekk av batteri og andre vitale elementer. Sjøen var fortsatt rolig innenfor moloen, men kastevinder tok godt tak også for den som gikk til fots på flytebrygga.

Hus og hytter

Henningsen i Frende Forsikring minner om at det ikke bare er de med båter som bør ta en ekstra sjekk når det er uvær i vente.

- Også rundt hus og hytter har vi ofte ting som står utsatt til når vinden øker i styrke. Løse gjenstander som blir tatt av vinden kan fort gjøre skade på biler og bygninger, så ta gjerne en runde rundt husveggene før uværet setter inn for alvor, er rådet fra representanten for forsikringsbransjen.