Han opplyser:

«Fiskebåten Otto ST61SN på 34 fot, som tilhørte Ole Frengen og sønnen Alf Frengen, lå ute i fortøyning på Fevåg-bukta, da det blåste opp til landvindsstorm fra sørøst. Den tar meget sterkt i Fevåg. Da var det ikke moloer som skjermet mot vind, slik det er i dag. Stormen dro løs ankeret med kjetting, slik at båten til slutt var nær fjæra ved naustene. Ole og Alf forsøkte å berge båten.

Det var ikke lett

I robåten, med Alf ved årene, fikk de festet trosser i noen store stolper, som sto lenger ut i sjøen. De fikk startet båten i stormen.

Det var ikke lett, da det var en Vikman oppfyringsmotor. Deretter fikk de trossene rundt garnspillet, slik at de fikk dratt båten lenger ut i bukta med nytt feste for ankeret.

Med livet som innsats

Slik holdt de på til vinden avtok og båten var berget. – Ja, det var med livet som innsats, sa Alf som er min svigerfar. Men det gikk fint. De kunne fortsette som fiskere i Fevåg og Stjørnfjorden i mange år etter dette.»

Har du bidrag til «Fra gamle dager»-spalten/Gammeldagan? Send en mail til: terje.dybvik@fosna-folket.no!

LES OGSÅ:* Slik så skolen ut da den var splitter ny* Staute fabrikkarbeidere -Fosna-Folket* Jagerfly på rekke og rad under storøvelse -Fosna-Folket