Selv om de fleste av oss er godt fornøyde med temperaturen, er det likevel verdt å tenke litt ekstra på hva du kaster i søpla, og hvordan du vedlikeholder søppeldunkene.

Fluelarver og mark

- Spyl restavfalldunken etter at vi har vært hos dere og tømt søpla, lyder sjåførenes bønn.

Det fine været og de høye temperaturene medfører at særlig enkelte typer matavfall fort lukter svært ubehagelig når dunkene får stå ei stund, forklarer Olav Hoff i Fosen Renovasjon.

- Ja, det er en oppfordring til alle våre kunder om å spyle dunkene sine. Når temperaturen stiger, kommer det fort lukt, for ikke å snakke om fluelarver, mark og annet som tiltrekkes dunkene,  sier Hoff.

Olav Hoff forteller at når temperaturen stiger, øker også mengden fluelarver og mark i søppeldunkene. Foto: Privat

Sjåførene opplever mye ekkelt på sine ruter når sola har fått varmet søppeldunkene.

- Store «kaker» med hvitmark ligger og beveger seg inne i dunkene, forteller Hoff.

Fisk og skalldyr

- Er det annet man som kunde kan tenke på i forbindelse med søppelhåndtering i varmen?

- Bruk gjerne søppelposer med innsatt lukt, de fås kjøpt på de fleste butikker. Lilla farge og kanskje andre farger også. Vi ser dette hver eneste dag, at de som har søppelposer innsatt med lukt av for ekesempel lavendel, ikke har larver i dunken sin, sier Hoff.

Avfall som fisk og skalldyr bør man også tenke på å pakke inn godt før det går i søpla, råder han.

- Fiskeavfall, reker, krabbe og skalldyr bør pakkes bedre inn da det fører til stor opblomstring i dunkene. Det samme gjelder for kylling, sier Hoff.

- Ren og hygienisk søppeldunk

Det er til det beste både for sjåførene og for kundene selv at de får en mer hygienisk søppeldunk, understreker han.

- Det er spesielt viktig for de som har dunken sin innomhus. Vi vil for øvrig ønske alle våre abonnenter en god sommer med en mest mulig ren og hygienisk søppeldunk, forteller Hoff.