To klasser fra Rissa videregående skole får en spesiell skolestart i år. De skal være med å markere grunnlovsjubileet i Trondheim i forbindelse med fiskerimessa NOR-FISHING 2014.

Sør-Trøndelag fylkeskommune, Frøya vgs, Rissa vgs og MiST/Museet Kystens Arv vil samarbeide om en tre dager lang markering av grunnlovsjubileet i Trondheim. Markeringen skjer i forbindelse med fiskerimessa (NOR-FISHING 2014).

Demokratibygging

Hovedtema for markeringen er kysten og kystfolkets betydning for demokratiet vårt, for vår selvstendighet og frihet, og for byggingen av den moderne velferdsstaten. Ungdom, som framtidige bærere av vårt demokrati, er en viktig målgruppe for markeringen.Elevene drar inn til Ravnkloa og Skansen med flere råseglbåter (Den Siste Viking, Rokkmølna, Geirr og Blåmann) på tirsdag morgen fra Stadsbygd. Fra Rissa har vi med 35 elever fra studiespesialisering (Vg3) og fra naturbruk (Vg1).

Kystfolkets betydning

Elevene skal informere og formidle i ulike arenaer; Nidarøhallen, Skansen og i Ravnkloa. I Ravnkloa vil det bli satt opp et naust. Alle som har lyst inviteres til gratis rotur mellom Ravnkloa og Skansen med fortellinger om kystfolkets betydning for byen. Elevene forteller om Ravnkloa, bryggene, råseglbåtene fra Fosen mv. Både i Ravnkloa og på Skansen vil alle kunne få tatt knutesertifikat med fire knuter som kystfolket har brukt. Elevene vil videre lage tablåer med musikk og fortellinger om kystens betydning. Det vil bli servert smaksprøver av sjømatprodukter. Elevene håper mange tar turen innom dem, for en prat eller en rotur.  Opplegget varer fra tirsdag til torsdag i denne uka.