Det er Tine som melder om dette i ei pressemelding.

Råvaren til biokorkene er sukkerrør fra Brasil, mens selve korken lages i Sverige.

Bærekraftig produksjonLeder for samfunnsansvar i TINE, Bjørn Malm, sier det viktigste med dette tiltaket er at TINE markerer en retning i sitt miljøarbeid.

-Vi vet det er bedre med plantebasert biokork i forhold til kork produsert av fossile råvarer. Ett av TINEs hovedmål er å gi samfunnet en bedrift som skaper bærekraftig næringsmiddelproduksjon. Det betyr bl.a. at vi skal utnytte våre ressurser på en optimal og bærekraftig måte. Vi har satt oss som mål å kutte utslipp av klimagasser fra TINE med 30 prosent innen 2020, målt mot 2007, sier Malm

Fra Romsdal til HelgelandTINE er første, norske meieriselskap som velger den plantebaserte korken på melk og juice. Meieriene i Bergen og Kristiansand var først ut, nå følger Meieriet på Tunga etter. Melka blir distribuert fra Romsdal i sør til Helgeland i nord.

Flere varianter etter hvert1,75-literen tar en økende del av melkesalget, og er nå oppe i 21,4 prosent. -TINE har planer om gradvis å ta i bruk biokorken på flere produkter, sier meierisjef Øyvind Hatletveit på TM Tunga.