Sjøl om han henvendte seg flere ganger til bomvegselskapet, var det en stedfortreder for inkassoselskapet som han til slutt møtte i forliksrådet. -Jeg nekter ikke å betale, men jeg vil ha dokumentasjon på hva jeg betaler for, sier han.

Bompasseringene som det gjelder ble foretatt på i førjulstida i 2012. På grunn av usikkerhet rundt enkelte av passeringene ba Rødsjø om å få tilsendt dokumentasjon på passeringene. Det han fikk var bilder, av til dels dårlig kvalitet, som viser at noen har kjørt gjennom bomstasjoner. Bildene er tatt både i 2011, 2012 og 2013, på forskjellige stasjoner. Rødsjø fikk styrket sin skepsis til om dokumentasjonen til bomvegselskapet var rett. Detaljer i hendingsforløpet la Rødsjø fram for medlemmene i forliksrådet, med referanser til hvilke datoer han hadde snakket med de forskjellige instanser. -Skjønner dere meg, sa Rødsjø direkte henvendt til rådets tre medlemmer.

Rundene

Rødsjø er stjørnværing bosatt på Elveng i Bjugn, men har ei mor og hytte i rissadelen av Stjørna. For å komme seg dit må han betale bomavgift når han passerer bommen ved Krinsvatnet. Som aktiv friluftsmann, jeger og hundemenneske får han en del passeringer i løpet av et år. Hadde han bodd på den andre sida av bommen og hatt hytte oppi Nordsetra, slik en del stjørnværinger har, ville han fått en spesialavtale som ville fridd ham for byrden av mange passeringer. På denne strekninga vil det aldri komme en meter nye veg. Dette var imidlertid noe han valgte å ikke gjøre noe poeng av i forliksrådet. Der fokuserte han utelukkende på dokumentasjonen, eller mangel på sådan, som regningene baserer seg på. I sakens forløp har han vekselvis vært nødt til å forholde seg til Vegamot, Trøndelag Bomveiselskap AS og Fosenvegene AS.  Regningene kommer imidlertid fra Bro- og tunnelselskapet i Bergen.

Virvar

Vegamot drifter stasjonen på Krinsvatnet for Fosenvegene AS. Noe som har vanskeliggjort saken for Rødsjø, er at purringer og pålegg har endrede fakturanummer i forhold til den opprinnelige regninga. -En må ha tunga rett i munnen når en holder på med dette, sier Rødsjø.

Som dokumentasjon på de 17 passeringene på Krinsvatnet som saken gjaldt i utgangspunktet, har Rødsjø blitt presentert for til sammen 48 forskjellige bilder. Fra kvinnen som representerte motparten, ble det opplyst at bomvegselskapet hadde vært i kontakt med Rødsjø flere ganger. -Det er løgn, sa Rødsjø. Den siste purringa fikk klageren i mellomjula. Denne hadde betalingsfrist 8. januar.

Ingen løsning