Arne Brandvik fra Bjugn stakk innom Fosna-Folkets hovedkontor på Brekstad med bildet og tilhørende opplysninger om Teddy Boys.

Yrjarshall

På bildet ser vi fra venstre Helge Lund på gitar fra Ørlandet, Snorre Hoøen på trekkspill fra Ørlandet, Knut Fevelen fra Møre på gitar og Tor Inge Lund fra Hasselvika på trompet. De to sistnevnte kom med i gruppa i forbindelse med at de gikk på realskolen på Ørlandet på denne tida.

Bandbildet ble tatt under et oppdrag i peisestua i tidligere Yrjarshall på Brekstad. Legg merke til 50-tallssveisene som medlemmene har fått på plass.

I lekk sjark

Gruppa startet i 1958/1959 og holdt det ikke gående så veldig lenge. Det var innkallelse til verneplikt som til slutt satte en stopper for karrieren. Den tida guttene holdt på, spilte de en rekke steder både i og utenfor Fosen.

- Blant annet hadde de en gang en heller hasardiøs tur over til Mølnbukta i Agdenes i en lekk sjark. Gjengen kom seg imidlertid helberget over Trondheimsfjorden, forteller Arne Brandvik.

En kan ellers legge merke til Helge Lunds gitar, som er av merket Hagstrøm. Det var en kostbar sak til hele 1000 kroner den gangen. Guttene tok 20 kroner per person for å spille på denne tida, så det sier seg selv at dette var en voldsom investering den gangen.

Bidrag til "Gammeldagen" sender du på mail til: terje.dybvik@fosna-folket.no Post: Fosna-Folket, 7129 Brekstad