Ønsker du at vi skal ha tid til å ta vare på hverandre, både i arbeid og fritid, til å vise omtanke, til å gi trøst, til å leke og lære, gjøre lekser, til snakke sammen, gå turer, spille fotball og håndball, svømme?

Ja, da stemmer du for å øke grunnbemanningen inne helse og skole, to av de viktigste oppgavene til en kommune.

Ørland SV vil ha en bemanningsnorm for sykehjem. Målet er sykehjem der folk trives, ikke sykehjem de ansatte må løpe fortest mulig. Like viktig er det for de eldre og pleietrengende som bor hjemme. Her skal vi ikke styre etter stoppeklokka, men ha tid til hverandre.

På lik linje ønsker vi norm for klassestørrelser i grunnskolen. 15 elever pr. lærer fra 1 - 7 trinn og 20 elever fra 8 - 10 trinn. Mer varierte læringsformer, mer fysisk aktivitet, kultur og lek er viktig. SV vil redusere antall tester og kartlegginger, og stanse snikinnføringen av karakterlignende systemer i barneskolen. Vi ønsker at elever som trenger det skal ha tilgang til helsesøster og sosialpedagog når de trenger det, og slippe å møte en stengt dør storparten av uka. Vi skal derfor øke grunnbemanningen i skolen, på den måten sikrer vi at elevene får faglig og forsvarlig hjelp og vikarer når de trenger det.

Vi har ikke råd til dette får vi vite av andre partier, hvor skal vi ta penger i fra? Ja, kjære venner, til syvende og sist er det en prioriteringssak. Ørland SV vil prioritere disse sakene fremfor f.eks. en stilling som forsvarskoordinator, noe Høyre går for. Vi synes disse kjerneoppgavene er langt mer viktig enn å bruke penger på et stort og svært idrettsbygg. Vi kan gjerne bygge idrettsbygg men, IKKE på bekostning av eldre og unge.

Vi skal og være med på den dugnaden som nå går over det ganske land, vi skal ikke gjøre som Frp, motarbeide kommuner som ønsker å ta imot flyktninger. Norge har en stor utfordring og krevende tid fremfor seg, sier vår statsminister i media. Da spør jeg meg, er det mest krevende for oss statsminister, eller for flykningene?

Ønske du at vi skal ta vare på og bevare indrefileten av tomter i Ørland kommune til allmennyttige formål? Ønsker du å fremme folkehelse og friluftsliv? Tenker du på miljøet rundt oss? Ja da må du stemme SV på mandag.

Ørland SV vil IKKE la industrien få fritt spillerom på våre fineste tomter. Vi skal arbeide for at Brekstad sentrum blir et grønt sentrum, med parker og trær og forbindelse til brekstadfjæra der vi skal ha en våtmarkspark, en badeplass og med muligheter for mange «grønne» aktiviteter. Parken vil gi oss goodwill langt utover landets grenser.

Uthaug indre havn skal bevares, Ørland SV vil aldri stemme for utbygging her. Uthaug er et flott boområde med en unik historie, der menneskene tar vare på historien og hverandre. Det er etablert fiskemottak og annen småindustri og mange ulike organisasjoner har etablert seg i havna på Uthaug. Slik ønsker Ørland SV at det fortsatt skal være.

Turister, og ikke minst fastboende, ønsker ikke å se store svære industribygg, med støy, støv og bråk døgnet rundt.

Ørland SV vil ALLTID prioritere oppgaver som er lovpålagt. Vi sier mennesker først, ikke industri.

GODT VALG

Øyvind Næss

Førstekandidat Ørland SV