Da hun kom hjem til Roan tirsdag kveld, ble Torhild overrasket av en gjeng som ville feire sammen med henne.

Hadde gjemt seg

- Det var en velkomstkomité som hadde gjemt seg hjemme, de skremte meg da jeg kom heim. De hadde gjemt bilene sine og sko og alt. De er sånn disse bessakringene, ler Monkan.

I fjor vant butikken også pris for beste butikk i region Midt-Norge. Torhild forklarer at hun ikke hadde ventet å vinne pris for beste butikk under samlingen på Gardermoen, selv ikke da hun ble tatt opp på scenen av Thomas Numme.

- Det var Thomas Numme som holdt prisutdelingen. Jeg skjønte ikke at jeg skulle vinne da jeg måtte opp på scenen sammen med to menn. Thomas begynte å snakke om naken-yoga som de har hatt innslag med på Senkveld, og så fikk mannfolka gå ned av scenen. Heldigvis så ble jeg ikke bedt om å være med på naken-yoga, men det var artig å få klemme litt på Thomas Numme da, ler Monkan.

- Bygda sin ære

Omsetningsøkning og kundetilfredshet er blant kriteriene for prisen. Torhild skryter av bygda si og innbyggerne som er flinke til å bruke butikken.

- Det er jo kundene og bygda sin ære, dette. Uten dem hadde vi ikke fått til noen ting, sier Monkan.

Hun nevner også lakselus som en suksessfaktor.

- Vi er veldig glad i lakselusa, den sørger for mer omsetning når rensebåtene kommer. Vi blir ikke noe flere folk her i bygda, de gamle og trofaste kundene forsvinner. Heldigvis er de unge også flinke til å bruke butikken, og vi setter pris på det. Det er langt å dra til Åfjord for å kjøpe en liter melk, sier hun.

- Hyttefolket er også flinke til å bruke oss. Og det er bare trivelige folk, man skulle nesten tro at de var fra Bessaker! Det blir litt skryt av Bessaker, men vi har et fint samhold. Vi er ei avgrensa, lita bygd og må kjempe for det vi har, sier Monkan.