For Geir Yngve Hovde har det blitt en tradisjon å dele ut klemmer mot betaling under julehandelen på Brekstad. Lørdag fikk han med seg sangartist Lise Olden og varaordfører Finn Olav Odde (Sp), alle kledd i Lucia-antrekk.

Vann for livet

Som i fjor så var formålet å samle inn penger til Fosengaven, som også i år gir midlene uavkortet til bygging av drikkevannsbrønner i det afrikanske landet Malawi.

På forhånd var det stilt spørsmål ved varaordførerens evner som sanger, men skal vi tro Lise Olden så imponerte Odde både seg sjøl og andre.

- Han hadde dårlig tro på egen evne som sanger, men så viser det seg at Finn Olav har både takt og tone. Jeg kan gjerne synge inn en duett med «Farmen-Finn», så kan inntektene gå til Fosengaven, sier Olden og smiler.

14.555 kroner

Om det var sangstemmen, antrekket er de smilende fjesene som fikk folk i det gavmilde hjørnet kan sikkert diskuteres. Fakta er i alle fall at de tre i løpet av to timers klemming under julehandelen lørdag samlet inn 14.555 kroner. Det er nok til å dekke kostnaden for halvannen brønn i Malawi, noe som i snitt betyr at 500 barn og voksne får varig tilgang til rent drikkevann.

- Tre av dem vi møtte på runden var ikke snauere enn at de bidro med tusen kroner hver, forteller initiativtakeren til Fosengaven, Geir Yngve Hovde.

- Dette var så artig at jeg virkelig håper jeg blir spurt om å være med også til neste jul, sier Lise Olden.