Fremskrittspartipolitikeren sier at han fortsatt skal gjøre sitt for at det skal bygges ny hangar til 330-skvadronen så raskt som mulig.Ellingsen engasjerte seg sterkt i saken for godt og vel ett år siden, og sendte blant annet et spørsmål til tidligere forsvarsminister Espen Barth Eide hvor han klart ga uttrykk for at bygging av hangar må startes så raskt som mulig istedenfor å flikke på bygget fra 1943.

TvangsmulktDet skal bygges ny hangar for redningshelikoptrene, men før dette blir igangsatt renoveres deler av bygget. Flere millioner er allerede brukt, og mer må til hvis det skal bli akseptable HMS-forhold for de ansatte. I 2009 kom Arbeidstilsynet med en rekke pålegg, og fortsatt er det seks av disse som ikke er utbedret. Dersom disse ikke er rettet opp innen utgangen av oktober har Arbeidstilsynet varslet at man vil ilegge en tvangsmulkt på hele 120.000 kroner, per dag.LES OGSÅ: -Ny hangar er eneste løsning – Vi har i alle år vært forsiktig med å gå ut og fortelle hvordan forholdene er, men nå har vi fått nok, sa systemoperatør Fred Stabell til Fosna-Folket i september i fjor.  Han er tillitsvalgt gjennom Norges Offisersforbund (NOF) for personalet på 330-skvadronen på Ørland hovedflystasjon.

Ikke fåttStabell sa til fosna-folket.no 12. oktober i år at det eneste som på sikt kan gi de ansatte ved 330-skvadronen tilfredsstillende arbeidsforhold er en ny hangar. Han tror det kan bli vanskelig å imøtekomme alle påleggene fra Arbeidstilsynet i de lokalene 330-skvadronen i dag har tilhold i.– Da jeg startet ved skvadronen i 1995 ble det sagt at vi skulle få nye enhetshelikopter i 1997. Det har vi fortsatt ikke fått. Senere, da det var uklart hvor kampflybasen skulle lokaliseres, fikk vi høre at vi måtte vente til valget var gjort før vi kunne ha håp om ny hangar. Slik jeg ser det er det ingen sammenheng mellom hvor kampflybasen havnet og vårt behov for ny hangar. 330-skvadronen har ikke vært diskutert i den sammenhengen, sa Stabell til fosna-folket.no.

Må ryddes oppEllingsen er nå i posisjon og medlem av justiskomiteen på Stortinget og mener at det er positivt at Arbeidstilsynet truer med dagsbøter.– Nå må den nye forsvarsministeren få tid til å puste før hun kan ta tak i saken. Jeg forventer at Forsvaret rydder opp i dette. Dette handler om mannskap som redder andre mennesker, og da må de selv ha gode arbeidsforhold for å klare det, sier han til Fosna-Folket.

HjertebarnEllingsen påpeker at Fremskrittspartiet og Høyre er enige i at redningshelikoptrene er viktig for hele landet, og spesielt for kysten.– Dette er mitt hjertebarn, understreker han.LES OGSÅ: -Skal imøtekomme påleggene I fjor ga han klart uttrykk for at det er tåpelig at hangaren nå skal renoveres for flere millioner, for så å rive det for å bygge nytt om tre - fire år. Han mener dette er feil bruk av skattebetalerens penger.– Det må for innbyggerne på Ørlandet fortone seg som en underlig måte å gjøre det på, sier han. Ellingsen lover at han skal gjøre alt han kan for at hangaren skal komme på plass så raskt som overhodet mulig, og ta kontakt med sin partikollega, justis- og beredskapsminister Anders Anundsen for å få dette gjennomført.