Mandag ettermiddag denne uka ble det stans i arbeidet på den nye fylkesveg 715 ved Roten. Det skyldes at flere grunneiere ikke har fått den erstatningen de skulle ha hatt for grunn de har måttet avstå til vegbyggingen.

- Purret flere ganger

- Det har ikke gått i orden med erstatningsutbetalingene. Vi har purret flere ganger og blitt lovet at pengene skulle komme, men ingenting har skjedd. Derfor fikk vi stoppet arbeidet. Vi gir ikke tillatelse til oppstart igjen før pengene er kommet inn på konto.LES OGSÅ: OBS! Her kan du bli halshugget

Det viser seg at vegvesenet har rotet bort kontraktene vi skulle få i retur med signering på. Onsdag fikk vi endelig kontraktene og ble lovet at pengene skulle komme i løpet av ei lita uke, sier Tormod Rian, en av de berørte grunneierne i Roten.

Legger seg flat

Statens vegvesen tar på seg skylden for situasjonen som har oppstått.

- Dette skyldes rot hos oss. Vi har ordnet opp i saken nå og grunneierne har fått kontraktene, og pengene er på vei. Jeg vil presisere at det ikke handler om uenighet mellom oss og grunneierne. Vi har et godt samarbeid med grunneierne langs hel traseen. Arbeidsstoppen ved Roten hemmer oss ikke i framdriften. Inntil det formelle er i orden har vi omdirigert maskiner og mannskap til andre områder langs vegen, forklarer byggeleder Olaf Rovik i Statens vegvesen.