Hun er blant initiativtakerne i «Katter i hjertet», en frivillig organisasjon som tar tak i problemet med hjemløse katter i Bjugn og Ørland.

Nå tar organisasjonen vare på 43 katter, og rundt 30 av dem er kattunger. Disse bor i midlertidige fosterhjem.

– Det er fantastiske folk som tar på seg jobben med å ta vare på kattene. Vi i organisasjonen stiller med mat og sand, men det er ofte at fosterhjemmene ønsker å betale dette selv. Alle gjør en fantastisk innsats, mener Snåsøy.

Chipper kattene

Selv om hun skryter av fosterhjemmene, er hun klar på at dette kun er midlertidige hjem. Målet er at de 43 kattene så raskt som mulig får et trygt permanent sted å bo.

Kattungene som organisasjonen selger videre for det de kaller en «symbolsk sum», er chippet, vaksinert, helsesjekket og markkuret. Det samme er de voksne kattene, men disse blir i tillegg kastrert.

– Denne tida på året er helt grusom med dumpede dyr og kattunger som blir født ute. Kattene vi har inne nå er såkalte hjemløse katter, som ingen hevder å eie. Flere av dem er fraflyttet og dumpet.

– Et kjempestort problem

Snåsøy forteller at i Bjugn og Ørland er det flere kattekolonier.

– Rundt i nabolagene er det alltid noen katter som ikke har et hjem. Det er et kjempestort problem. Enkelte har holdninger til katter som er tragisk, mener hun.

At det nå har hopet seg opp med over 40 katter, gjør at organisasjonen må si nei til å imot flere hjemløse katter. Derfor mener Siw Tonje Snåsøy at det haster med å få gitt kattene nye hjem.

– Flere av kattungene begynner å bli leveringsklare, sier Snåsøy, og oppfordrer interesserte til å ta kontakt.

Se reportasjen fra et tidligere besøk hos «Katter i hjertet» her.

Les også: Russen ga bort 14 000 kroner