Fiskesommer er en landsomfattende fiskedag for barn i alle aldre i samarbeid mellom Norges Jeger- og Fiskerforening og Nordic Outdoor. Det holdes over 100 arrangement i hele landet og det anslås at over 5000 barn er med og fisker med veiledning fra over 1000 frivillige instruktører.

Mye fisk i vannet

- Arrangementet til Osen JFF vil være på Sandvatnet i Steinsdalen søndag 26. juli, og det er ingen påmelding. Sandvatnet er et fiskevann med mye fisk, og det er stor sannsynlighet for at barna får fisk. Det er også et familievennlig og lett tilgjengelig område, forklarer Arne-Johan Nikolaisen i Osen JFF.

Han opplyser at barna får flotte premier, og at det er ingenting som er så kjekt som å se fiskeglede hos barn.

- Det er ingenting som er så gøy som å se en tre-fireåring få sin første fisk på stang, sier Arne-Johan.

Skal sløye og tilberede fisken

Osen JFF kommer til å sette garn kvelden før slik at barna får være med å ta opp garn, sløye fisk og tilberede den på bålet. I tillegg skal de servere pølser med brød, saft og bålkaffe. For barn som ikke er så ivrige på fiskingen vil det også bli andre aktiviteter.

- Barna kan gjerne ta med egne fiskestenger, men vi stiller også med mange fiskestenger og meitestenger, men man må huske å ta med redningsvest til barna. Vi oppfordrer alle sammen til å ta turen oppover for en trivelig familiedag i vannkanten på Sandvatnet i Steinsdalen, sier Nikolaisen.