Det melder Ørland kommune i en pressemelding mandag kveld.

12 personer har fått påvist koronasmitte mandag. Det gjør at 60 personer nå har fått påvist viruset.

De 40 barna er «fordelt på skolene Botngård barneskole, Brekstad barneskole, Opphaug skole og Ørland ungdomsskole», skriver kommunen i pressemeldingen.

Møte i kriseledelsen

– Det er en eller flere klassetrinn på hver av disse skolene som har fått råd om jevnlig testing.

Kriseledelsen i Ørland kommune var samlet til møte mandag kveld. Kommunelege Siw Lindia Ledsaak står også i jevn dialog med Folkehelseinstituttet (FHI) om smitteutbruddet.

– Slik smittesituasjonen er nå er det ikke grunnlag for iverksetting av lokale tiltak, heller ingen tiltak i skole, skriver kommunen i pressemeldingen.

Lav sosial aktivitet

De gjentar likevel anbefalningen fra tidligere i smitteutbruddet:

Vi anbefaler at barn og voksne som er i et testløp om å ha lav sosial aktivitet. Dette gjelder spesielt på fritiden. De som er i et testløp kan fortsatt gå på skole og jobb.

Men:

Personer som ikke er bedt av kommuneoverlegen eller smittesporingsteamet om å teste seg for korona, trenger ikke å redusere sine aktiviteter, skriver kommunen i pressemeldingen.

Ikke stanse

Det betyr i praksis at det ikke er en generell anbefaling om å stoppe aktiviteter for barn og unge.

Ørland turnforening avlyste mandag sine treninger, mandag, tirsdag og onsdag, med henvisning til det pågående koronautbruddet.

– De innbyggere i kommunen som ikke er i testløp anbefalt av kommuneoverlegen eller smittesporingsteam har ikke noen anbefaling om redusert aktivitet verken i forhold til skole/jobb eller aktivitet.

Kommunen gjentar i meldingen FHIs råd om å «teste seg ved symptomer på luftveisinfeksjon», men at vaksinerte som ikke har symptomer ikke trenger å teste seg.

Trenger ikke flere tiltak

Økt vaksinasjonsdekning i befolkningen og en ny fase av pandemien gjør at det ikke er behov for flere lokale tiltak ut over økt testing og redusert sosial kontakt for de som er i et testløp, uttaler ordfører Tom Myrvold (H) i pressemeldingen.

– Jeg har stor forståelse for at våre innbyggere føler økt usikkerhet med stigende smitte. Jeg vil imidlertid trygge våre innbyggere at kriseledelsen er mer enn beredt til å gjøre det som trengs for å kontrollere denne pandemien skulle det være nødvendig, sier Myrvold.