De 55 gapene er fastsatt av rovviltnemnda for region seks. Den omfattes av trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal.

Av kvoten kan det felles maksimalt 29 voksne hunndyr fordelt på de 15 kvotejaktområdene i regionen. I tillegg er det vedtatt en reservekvote på inntil ti dyr der inntil sju kan være hunngauper som er ett år og eldre. Kvotejakta pågår til 31. mars. Det er fylkesmannen i Nord-Trøndelag som melder om dette på sin hjemmeside.

Den sørsamiske tamreinnæringa i Nord-Trøndelag skal ha opplevd økende tap av rein og nedgang i produktivitet de senere år. Det ble derfor oppretten en arbeidsgruppe for reduksjon av konfliktnivået rovdyr-reindrift i Nord-Trøndelag. Konklusjonen ble at rovviltnemnda må sette tilstrekkelig høye kvoter for kvotejakten på gaupe, slik at man når målet som er satt i forvaltningsplanen så fort som mulig. Rovviltnemnda har lagt særlig vekt på arbeidsgruppen konklusjoner i sitt vedtak.

Det nasjonale bestandsmålet for region seks er satt til tolv årlige ynglinger. Gjennomsnittlig antall familiegrupper de siste tre årene er 21,5, noe som er godt over bestandsmålet for region seks. Et av hovedmålene for nemnda er derfor å få redusert bestanden slik at den er mer i samsvar med bestandsmålet. Føringer lagt i forvaltningsplanen som rovviltnemnda har vedtatt er også lagt til grunn, blant annet med tanke på geografisk differensiering. Nemnda har også sett på Soria Moria II erklæringen fra regjeringen som blant annet sier at antall ynglinger skal holdes så nært bestandsmålet som mulig.