- I dag er det relativt kaldt med minusgrader de fleste steder på Fosen, også i ytre strøk. Det vil komme et lavtrykk inn fra nord for Island som vil gi et nedbørsområde mot kvelden, det vil gi regn i ytre strøk og snø og sludd i indre strøk, sier meteorolog Beathe Tveita i StormGeo.

Kraftige byger

Vinden vil øke på til sørlig kuling, og fra tirsdag vil nedbøren gå over til bygevær. Det vil fremdeles bli regn i ytre strøk, sludd og snø i indre strøk, ifølge meteorologen.

- Det kan bli kraftige byger med hagl, liten til stiv kuling som dreier over til vestlig kuling utover dagen. Det avtar gradvis utover ettermiddagen og kvelden. Onsdag blir det igjen ganske kaldt med opphold og ganske fint vær. Torsdag kommer det inn et nytt lavtrykk fra samme område nord for Island som vil gi sørlig kuling, forteller Tveita.

Lengre periode med mildvær

Temperaturen vil på det kaldeste ligge på mellom åtte og ti minusgrader i indre strøk, og rundt tre minusgrader i ytre strøk.  Inn mot helga vil det igjen bli mildere, opplyser hun.

- Det vil bli litt skiftende vær nå i starten, vinteren er ikke kommet for fullt. Fra helga vil det bli en lengre periode med mildvær, sier meteorologen.