- Alle elevene ved skolen var aktører. Det er viktig å få med alle på scenen eller i andre roller, sier rektor Ragnhild Sætnan Nilsen ved Opphaug skole.

Fredag så rundt 800 publikummere forestillingen Fru Inger, som er et av de mange arrangementene i forbindelse med 500års-jubileet for reformasjonen i år.

Foto: Ørland kommune

Øvd siden jul

Rektor Nilsen forteller at elevene har øvd forsiktig siden etter jul, men at storparten av øvinga har funnet sted de siste to ukene.

- Vi har tenkt på hva de ulike trinnene skal bidra med i forestillingen siden jul og har øvd forsiktig siden da, sier Nilsen.

Hun forteller at mange av elevene på skolen har fulgt med på tv-serien Anno, som var satt i Trondheim siste sesong, og hadde fått med seg mye lokalhistorie når Austrått og Fru Inger var nevnt der.

- Vi fikk en forespørsel fra Kultursenteret i forbindelse med reformasjonsjubileet om vi kunne bidra med en forestilling. Dette er en mulighet til å lære om lokalhistorien vår. Vi har hatt et fokus på reformasjonen i forbindelse med jubileet og det som skjedde på Austrått i den forbindelsen. Man husker mye på en annen måte når man får jobbe med stoffet på denne måten, sier rektoren.

Foto: Ørland kommun

Inviterte skolene

Den første av de to forestillingene for dagen var en skoleforestilling der hele Hårberg skole og 8. og 9. trinn ved Ørland ungdomsskole var invitert. 10. trinn hadde nemlig eksamen. De eldste barna i barnehagene i kommunen var også invitert.

- Det var spennende om vi treffer hele publikum fra 5 til 15 år. Det virket det som vi gjorde og det var dyktige publikummere som satt lydhøre i salen, sier Nilsen.

Deretter fikk foreldre, foresatte, besteforeldre og andre interesserte se forestilling nummer to.

- All ære til alle elevene og de voksne som har jobbet sammen å fått til en sånn forestilling. Det er artig å være rektor når alle jobber sammen på et så stort arrangement. Alle har taklet lange øvingsdager kjempebra, sier rektor Ragnhild Sætnan Nilsen ved Opphaug skole.

Foto: Ørland kommun