- Vi håper at veien kan åpnes ganske snart.

- Hvor tidlig kan den bli åpnet?

- Det er vanskelig å si, men vi håper å ha en konklusjon i løpet av onsdag, sier sjefsingeniør Stein-Are Strand i NVE Midt-Norge til Fosna-Folket tirsdag morgen.

Evakuering

Det var onsdag forrige uke at et 1240 meter bredt ras gikk mellom Hjelopen og Køysan i Leksvik. En flate på om lag ti fotballbaner raste ut, og det meste raste under vann. Raset fulgte strandkanten fra Hjelopen og vestover til Køysan.

Etter raset ble beboerne i 35 boliger, hovedsakelig på Kroa og i Kroveien, evakuert. De evakuerte fikk flytte hjem etter tre døgn da NVE konkluderte med at bebyggelsen på Kroa står på trygg grunn.

Grunnboring

Hjellupveien innom gården i Hjelopen er fortsatt stengt etter onsdagens ras. NVE driver fortsatt med grunnundersøkelser i området.

- Vi har boret tre hull ved Hjelopveien. Grunnforholdene ser ok ut ved veien, men vi skal gjøre noe siste vurderinger før vi konkluderer, sier sjefsingeniør Strand.

NVE sjekker også grunnforholdene ved feriehusene til Hjellup fjordbo.

- Vi har utvidet og borer totalt tre punkt der. Vi skal også hente opp prøver som vi skal analysere, forteller Strand.

Han opplyser at boringene på sjøen vil pågå utover tirsdagen. Det skal totalt bores på sju forskjellige steder i sjøbunnen i rasområdet.

Les mer om raset:

Dette her planen for ukas grunnundersøkelser.

Marit og Ola nekter å la raset ødelegge storsatsingen.